Botox bij migraine, helpt het echt?

Steeds vaker wordt er een botox behandeling aangeraden wanneer iemand last heeft van migraine. Wij geven uitleg over hoe botox werkt bij migraine en of het ook echt helpt!

Waarom botox bij migraine?

Mensen die last hebben van migraine, hebben vaak ook last van spanningshoofdpijn. Soms ook zonder dat ze dat zelf weten.

De spanningshoofdpijn kan vooraf gaan aan de migraine of de migraine kan ervoor zorgen dat er spanningshoofdpijn ontstaat. Mensen met migraine klachten hebben daarnaast vaak ‘gewone’ hoofdpijn, dit is dus spanningshoofdpijn.

Spanningshoofdpijn en botox

Bij spanningshoofdpijn worden bepaalde spieren die rond het hoofd zitten onbewust te sterk aangespannen. Deze overspannenheid geeft last, zoals het gevoel van een strakke band rond het hoofd en hoofdpijn. Ook kan er te sterke spanning in de nek en de schouders ontstaan.

Met botox kunnen we spieren laten ontspannen en zo voorkomen dat er spanningshoofdpijn ontstaat. Botox lost dus niet de migraine op, maar door de spanningshoofdpijn weg te nemen, zien we dat de migraine klachten en hoofdpijn vaak sterk verminderen.

hoofdpijn botox

Welke botox behandeling is er nodig?

Wanneer iemand migraine/spanningshoofdpijn klachten heeft, zijn er veel verschillende behandelingen met botox mogelijk. Vaak bieden klinieken alleen het voorhoofd of de frons zone aan, maar als je naar een meer gespecialiseerde kliniek gaat, kunnen ook alle triggerpunten op het hoofd, naast de oren, in de nek en op de schouders behandeld worden. Het is maar net waar iemand het meeste last heeft, soms is de frons of het voorhoofd niet eens nodig, maar juist de nek en schouders.

botox migraine spanningshoofdpijn injectie plaatsen

alle behandel plaatsen bij hoofdpijn/migraine

Kosten van een botox behandeling

De kosten van een botox behandeling verschillen per kliniek. Ga met migraine / spanningshoofdpijn klachten altijd naar een specialist, zodat je de best mogelijke behandeling kunt krijgen. Dokter Jean-Paul Kleijne bij Art de la Beauté is zo’n specialist. Hij heeft veel ervaring met de behandeling van migraine / hoofdpijn klachten en kan op alle mogelijke punten veilig botox zetten.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.