Moet ik lip fillers masseren?

Bij lip fillers wordt soms het advies gegeven om te masseren na de behandeling. Waarom is dat en is het slim om te doen?

Lip fillers niet masseren!

Als je een behandeling met fillers hebt gehad, is het niet verstandig om de fillers te masseren. En wel om een aantal redenen:

  • Je weet zelf niet hoe je moet masseren. Bij verkeerd masseren kan de filler buiten de lippen terecht komen of helemaal uit model raken.
  • Door masseren net na de behandeling worden de weefsels gekneusd. De zwelling verergert daardoor.
  • Je hebt kans op blauwe plekken. Door het masseren kunnen beschadigde bloedvaatjes opnieuw of alsnog stuk gaan.
  • Lip fillers masseren

Waarom geven behandelaars advies om wel te masseren?

Slechte kwaliteit fillers kunnen erg klonteren. Door klanten zelf te laten masseren, hopen zij dat de filler dit minder gaat doen. Helaas maakt het in de praktijk weinig verschil en leveren deze fillers veel problemen op.

Ook zijn er behandelaars die goede producten gebruiken en adviseren om te masseren. Door de zwelling kunnen de fillers soms wat naar elkaar toegeduwd worden. Als de zwelling weg is, kan de lip ongelijk zijn. Door de klant zelf te laten masseren willen zij het aantal nacontroles proberen te verminderen.

Een goede arts geeft jou het advies om niet te masseren. Bij ons kun je gratis langskomen voor een controle en correctie als er na twee weken ongelijkheid is.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.