Faceslimming: smaller gezicht met botox

Botox wordt meestal gebruikt tegen rimpels, maar het werkt ook heel goed bij het contouren en V-shapen van het gezicht; dat noemen we faceslimming. Wij leggen uit hoe dit werkt!

Smaller gezicht en meer V-contour

Bij faceslimming maken we de wangen smaller met botox, zodat het gezicht meer een V-vorm krijgt oftewel de V-shape. Ook worden ook de kin en soms de mondhoeken met botox behandeld, zodat er nog meer V-shape ontstaat.

Hoe werkt botox?

Botox is een veilig medicijn dat we gebruiken om spieren te laten ontspannen. Zo kun je rimpels voorkomen, zoals de fronsrimpels en voorhoofdrimpels. Wanneer we botox in kaakspieren, kin en soms ook mondhoeken spuiten, ontspannen deze spieren. Je kunt dan nog steeds normaal praten en eten, maar door de ontspanning worden de spieren en het gezicht dunner. Dit zie je twee weken na de behandeling met botox.

In de tijd na behandeling zie je het gezicht nog smaller worden dan dat het na twee weken was. Dat komt omdat de dikte van de spieren steeds verder afneemt. Vergelijk het met een bodybuilder die naar de sportschool gaat. Eerst zijn de spieren dik en getraind (voor de botox behandeling) en als hij stopt met trainen worden de spieren steeds dunner (in de tijd na de botox behandeling).

Botox werkt ongeveer 3-5 maanden en daarna kun je zonder problemen een nieuwe behandeling ondergaan. Of dat nodig is, ligt eraan of jij jouw gezicht al dun genoeg vindt. Meestal zijn er 2-3 botox behandelingen nodig voordat iemand tevreden is. Daarna hoef je het alleen te onderhouden. Je kijkt zelf wanneer de spieren weer wat dikker worden en dan is het weer tijd voor een keertje botox. Dit is meestal 1 tot 2 keer per jaar.

Kosten faceslimming

De faceslimming behandeling met botox wordt maar bij een paar klinieken in Nederland uitgevoerd, omdat het een specialistische behandeling is. Klinieken zijn vrij om te vragen wat zij willen voor een botox behandeling. Onze actuele prijzen vind je in onze prijslijst. Dit is inclusief nacontrole na twee weken en indien veilig en nodig zetten we er dan nog extra botox bij.

Wil jij ook een mooie V-shape?

Heb je vragen of wil je graag langskomen voor uitleg, advies of een behandeling, laat het ons weten. We helpen je graag verder!

V-shape V- vorm gezicht botox en fillers

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.