Oplossing: dikke ogen na filler behandeling

Regelmatig komen er bij ons mensen in de kliniek om de fillers onder de ogen te laten verwijderen. Het probleem: de ogen zijn te dik geworden. Wij leggen uit hoe je dit kan voorkomen.

Oorzaak van te dikke ogen na filler behandeling

Te dikke ogen na een filler behandeling kan twee oorzaken hebben:

  1. Er is een verkeerd type/merk filler gebruikt
    Wanneer een goedkoop merk of goed merk maar te dikke filler wordt gebruikt onder de ogen trekt deze filler te veel vocht aan. De huid onder de ogen wordt dan te vochtig en te dik.
  2. Er is te veel filler gebruikt
    Wanneer er wel een goed merk en type filler is gebruikt, maar te veel is ingespoten kan de huid onder de ogen ook te dik en vochtig worden.
  3. Het lichaam maakt na verloop van tijd te veel vocht aan
    Het kan voorkomen dat in het begin het resultaat goed is, de behandeling is geslaagd, maar dat na een aantal maanden de ogen toch wat te dik worden. De oorzaak is dat het lichaam zelf dan toch te veel vocht aanmaakt. Dit is niet vooraf te voorspellen, immers is het resultaat na de behandeling goed.

Oplossing te dikke ogen na filler behandeling

Wanneer je last van vocht hebt, kun je wachten totdat de filler vanzelf wordt opgenomen door de huid. Dit kan maanden of zelfs jaren duren. Een snellere oplossing is het verwijderen van de filler met het oplosmiddel hyaluronidase. Dit is, wanneer uitgevoerd door een gespecialiseerde arts, een veilige behandeling. De filler lost vrijwel direct (deels) op en eventueel kan vanaf twee weken daarna de wal opnieuw gevuld worden.

Voorkomen van te dikke/vochtige ogen

Voorkomen is beter dan genezen natuurlijk, dus hoe voorkom je dat je te dikke/vochtige ogen krijgt? Allereerst ga na met welk merk filler de behandeling wordt gedaan. Wij gebruiken voor de behandeling van de wallen altijd Restylane, het beste en bekendste merk filler ter wereld. Ook met Belotero of Juvederm kunnen de wallen goed behandeld worden. Andere merken raden we af. Zorg er ook voor dat de arts die de behandeling doet hier veel ervaring mee heeft. De ogen zijn een moeilijk gebied waarbij de hoeveelheid en locatie van de filler heel nauw komt. Een klein beetje te veel kan al voor vocht zorgen en als het net te weinig is, zie je nog een wal. Laat je dus goed adviseren en voorlichten voordat je voor een behandeling kiest. (lees meer over de behandeling van de wallen bij Art de la Beaute)

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.