De beste behandeling voor fronsrimpels

Als we het hebben over fronsrimpels bedoelen we daarmee de rimpels tussen de wenkbrauwen. Vaak zijn dit verticale lijntjes. De horizontale rimpels die iets hoger zitten op het voorhoofd noemen we voorhoofdrimpels.

Oorzaak fronsrimpels

Fronsrimpels worden veroorzaakt doordat we onze spieren bewegen. Dat doen we onbewust tijdens het praten of bijvoorbeeld als we geconcentreerd kijken. De huid wordt door de spierbeweging in elkaar geduwd. Op de plek waar de huid plooit, beschadigen de huidcellen. Als je jong bent gaat de huidvernieuwing sneller dan dat de huid beschadigt. Gemiddeld vanaf ons 25e jaar gaat de huidvernieuwing niet snel genoeg meer en stapelen de beschadigde huidcellen zich op en vormen ze een lijntje of een rimpel.

  • Beste behandeling fronsrimpels

Oplossingen voor fronsrimpels

Als je van jouw fronsrimpels af wilt of ze wilt voorkomen, zijn er verschillende mogelijkheden (het ligt er ook aan hoe diep de rimpels en huidbeschadigingen zijn).

  • Anti-Rimpel crème: een anti rimpel crème kan helpen bij beginnende rimpels door volume verlies. Deze vullen de huid een beetje op. Echter helpt dit niet bij rimpels die ontstaan zijn door spierbeweging. Het is dus geen oplossing voor een fronsrimpels.
  • Microdermabrasie: hierbij wordt de huid gepolijst en worden de beschadigde cellen verwijderd. Hiermee pak je de oorzaak niet aan, maar kun je wel de bestaande lijntjes (als ze niet te diep zijn) verzachten.
  • Botox behandeling: met botox wordt de spier stilgelegd. Je neemt hiermee de oorzaak van de fronsrimpels weg. Zo kan de beschadigde huid herstellen, de bestaande rimpel verdwijnt en er kan geen nieuwe rimpel ontstaan. Botox kan het beste gemiddeld 2-3 keer per jaar herhaald worden voor een optimaal resultaat.

Botox is daarmee de beste oplossing om fronsrimpels te verwijderen en voorkomen!

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen over fronsrimpels? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Dokter Jean-Paul Kleine en Dokter Yulia staan voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox.