Hoe vaak is een botox behandeling nodig?

Hoe vaak kies je voor een botox behandeling? Dat verschilt per persoon en per lichaam. We zetten de verschillen en mogelijkheden voor je op een rij in dit artikel!

De spierkracht

Als je sterke spieren hebt, kan het zijn dat je in het begin de behandeling iets vaker moet herhalen. Naarmate je langer botox gebruikt, neemt de spierkracht af en houdt het effect langer aan.

Voorbeeld: bij sterke spieren kom je in het begin om de 3 maanden en later om de 4 maanden.

Welk resultaat wil je bereiken?

Als je geen rimpels wilt, moet je de botox goed bijhouden. Zo voorkom je dat er rimpels ontstaan. Dat betekent in de praktijk dat zodra de spieren weer beginnen te bewegen er een nieuwe behandeling nodig is. Dat is gemiddeld na 3-4 maanden. Wil je de vorming van rimpels een beetje verminderen dan kun je er meer tijd tussen laten, ga dan uit van eens in de 6 maanden.

Daarnaast is ieder lichaam uniek en verschilt de precieze werkingsduur per persoon. We spreken daarom altijd van gemiddelden. Onze arts Dokter Jean-Paul kan je tijdens het consult een gericht advies geven aan de hand van jouw huid en wensen!

  • Hoe vaak botox?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen over botox? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Dokter Jean-Paul Kleine en skin expert Vivian Albers staan voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox.