Hoe werkt een botox behandeling bij fronsrimpels?

Je overweegt een botox behandeling van de fronsrimpel en vraagt je af hoe dat in zijn werk gaat. Dat leggen we je per onderdeel uit in deze blog!

Stap 1: Consult

Vóór de behandeling vindt een consult plaats. De dokter bespreekt jouw vraag; de fronsrimpel  verwijderen, verminderen of voorkomen. Ook geeft de dokter uitleg over hoe botox werkt en welk resultaat je kan verwachten op korte en lange termijn. Ook onderzoekt hij jouw spieren om te bepalen waar en hoeveel botox hij het beste kan injecteren.

Het consult is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling waar we bij Art de la Beauté tijd en aandacht aan besteden. Zo zorgen we voor een veilige behandeling met optimaal resultaat. Ook krijg je zo de kans om de dokter te leren kennen (en andersom). Je kunt al jouw vragen stellen, zodat je met een gerust en vertrouwd gevoel de behandeling kunt ondergaan.

Stap 2: Medische vragenlijst & identificatie

Na het gesprek met de arts wordt de medische vragenlijst met jou doorgenomen. We vragen naar bijvoorbeeld medicijngebruik en allergieën, ook om ervoor te zorgen dat je veilig de behandeling kunt ondergaan.  Er wordt een foto gemaakt van jouw gezicht. Misschien niet zo leuk, maar wel belangrijk. Hiermee leggen we de uitgangssituatie van voor de behandeling vast. De foto’s worden beveiligd opgeslagen en natuurlijk niet op social media geplaatst. Tot slot vragen we om jouw identificatie met rijbewijs, paspoort of ID kaart. Niet alleen om te checken of je 18 jaar of ouder bent, maar bij alle medische behandelingen is dit wettelijk verplicht!

  • Botox behandeling fronsrimpels

Stap 3: De behandeling

Dan is het tijd voor de behandeling. Eventuele make-up wordt verwijderd (je kunt dus met make-up naar de kliniek komen) en we maken de huid vrij van bacteriën met een watje en ontsmettingsmiddel. Met de allerdunste naald ter wereld zet onze dokter de botox met 5 pijnloze prikjes in de huid in de regio van de fronsrimpel.

Stap 4: Na de behandeling

Na het zetten van de prikjes ziet de huid er hetzelfde uit als daarvoor. Botox heeft namelijk twee weken inwerktijd dus het zal niemand opvallen dat je net een botox behandeling hebt ondergaan. Zwelling en blauwe plekjes of bloed zien we vrijwel nooit na een botox behandeling. Wat wel belangrijk is; na de behandeling kun je de eerste 3 uur niet plat liggen of voorover buigen en de eerste 24 uur geen sauna, intensief sporten, alcohol of onder de zonnebank.

Stap 5: Check up / nacontrole

Na twee weken is de botox optimaal ingewerkt en is het tijd om het resultaat te beoordelen. Bij Art de la Beauté vinden we een goed resultaat en tevredenheid van de klant belangrijk. Daarom nodigen we je twee weken voor de nacontrole per mail uit. Ben je happy en zit het goed? Dan hoef je natuurlijk niet langs te komen. Welkom ben je altijd! Als je toch teveel twijfelt, kom dan langs. Indien nodig zetten we botox bij en beantwoorden we persoonlijk jouw vragen, zonder extra kosten!

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen over botox of fillers in de lippen? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Dokter Jean-Paul Kleine en dokter Yulia staan voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox.