Waarom mag je niet plat liggen na een botox behandeling?

Als je een botox behandeling hebt ondergaan, mag je de eerste drie uur niet plat liggen of vooroverbuigen. Waarom is dat eigenlijk?

Na een botox behandeling gelden er een aantal belangrijke regels om ervoor te zorgen dat je een goed resultaat krijgt en bijvoorbeeld geen hangend ooglid.

Wat mag je wel en niet na een botox behandeling?

  • De eerste 3 uur niet plat liggen of vooroverbuigen;
  • De eerste 24 uur geen sauna, zonnebank, intensief sporten of alchohol.
  • Waarom niet plat liggen na botox

Niet plat liggen of vooroverbuigen

Als de botox is geïnjecteerd moet deze nog goed intrekken in de spier op de plek van de injectie. Botox is een vloeistof en als je met jouw hoofd te ver en vaak voorover of achterover beweegt, kan de botox zich verplaatsen naar een andere spier. De huid en ons lichaam is ten slotte poreus. Je kunt dan bijvoorbeeld een hangend ooglid krijgen.

Als je het een keertje vergeet (bijvoorbeeld als je een paar seconden jouw kind een keertje optilt) dan gaat het niet meteen mis, maar beweeg je langdurig te veel of ga je plat liggen dan is dat risico er wel.

Als de botox in de verkeerde spier terecht komt, dan zie je dat niet meteen. Pas als de botox echt gaat inwerken (binnen 14 dagen na de behandeling) dan zal je dat merken. Het vervelende is dat botox niet verwijderd kan worden. Dus let hier goed op!

Geen sauna, zonnebank, intensief sporten of alcohol

De sauna, zonnebank, intensief sporten en alchohol zijn allemaal dingen die de doorbloeding in het lichaam stimuleren. En dat kan ervoor zorgen dat de botox wordt afgevoerd, nog voordat hij goed is ingewerkt. Je zal dan geen ongewenst effect krijgen, zoals bij te veel plat liggen en/of voorover buigen, maar er zal geen resultaat zijn van de behandeling. De huid blijft er dan uitzien alsof er geen behandeling heeft plaatsgevonden. Ook zonde van de moeite en het geld dat je hebt uitgegeven.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.