Botox en naar de sauna; mag dat?

Of je met botox naar de sauna mag, dat ligt eraan wanneer je een behandeling hebt gehad. Ook kan de sauna op lange termijn effect hebben op de botox. Wij geven uitleg!

Sauna kort na een botox behandeling

Als je een behandeling met botox hebt gehad, mag je de eerste 24 uur niet naar de sauna. Of nou ja, dat raden we je echt af! Waarom? Omdat botox 24 uur de tijd nodig heeft om goed in te werken. De warmte van de sauna zorgt er voor dat jouw doorbloeding verhoogt wordt. Dit heeft als gevolg dat de botox wordt afgevoerd, nog voordat hij heeft kunnen inwerken. Erg jammer dus, omdat je dan geen of te weinig resultaat van de behandeling zal ervaren.

  • Mag botox bij sauna

Vaak naar de sauna slecht voor botox?

Als de botox is ingewerkt na 24 uur, kun je met een gerust gevoel naar de sauna gaan. De botox zal binnen twee weken volledig zijn effect laten zien en de sauna heeft daar geen invloed meer op. Als je vaak naar de sauna gaat in de maanden dat de botox optimaal werkt, zou het dan kunnen dat de botox toch eerder uitwerkt? Omdat hier geen onderzoek naar gedaan is, valt dat moeilijk te zeggen. We weten wel uit ervaring dat bij mensen de botox in de zomer er soms sneller uitgaat dan in de winter, dat zou in theorie door de warmte kunnen komen. Het gaat dan wel om langdurige warmte en niet om een dagje sauna, zoals de meeste mensen doen.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.