Hoe vaak is een botox behandeling van de fronsrimpel nodig?

Hoe vaak een botox behandeling van de fronsrimpel ‘nodig’ is, hangt af van het resultaat wat je wilt bereiken. Jouw lichaam en ook het budget tellen uiteraard mee.

Resultaat: géén rimpels

Als je geen rimpels wilt, is het goed bijhouden van botox de enige manier. Botox goed bijhouden, zorgt ervoor dat de spier niet beweegt en dat de huid niet beschadigt. Wat betekent dat zodra de spier weer een klein beetje begint te bewegen, je meteen een nieuwe botox behandeling moet ondergaan. Zo kun je voorkomen dat er een fronsrimpel ontstaat, op iedere leeftijd. Hoe vaak je dan een behandeling moet ondergaan, verschilt per persoon. Het ligt eraan hoe snel jouw lichaam de botox afbreekt, gemiddeld ligt dat tussen de 3 en 4 maanden. Naarmate je langer botox gebruikt, wordt dit termijn vaak ook wat langer.

Belangrijk: als de lijntjes/rimpels al zichtbaar zijn en je wilt deze verwijderen om vervolgens geen nieuwe lijntjes/rimpels meer te krijgen, dan geldt bovenstaand ook voor jou.

  • Botox behandeling fronsrimpels

Resultaat: minder rimpels

Als je minder rimpels wilt en huidveroudering wilt vertragen, dan kies je ook voor een botox behandeling, maar minder vaak dan mensen die helemaal geen rimpels willen. De huid wordt dan wel beschadigt en er zullen met de tijd ook wel lijntjes komen, maar deze worden niet zo diep als bij iemand die geen botox gebruikt. Mensen die naar dit resultaat op zoek zijn, komen vaak 1 tot 2 keer per jaar langs voor een behandeling. Het beste moment voor een behandeling van de fronsrimpel is vlak voordat de zomer begint. Zo heb je de hele zomer een frisse, open blik en dit is ook het seizoen waarin de meeste rimpelvorming plaatsvindt. Dit komt doordat we vaak knijpen met onze ogen om de zon tegen te houden. Dat geldt ook voor kraaienpootjes of lachrimpels aan de zijkant van de ogen.

Persoonlijk advies van de dokter

Welke weg je ook kiest, het belangrijkste is dat het bij jouw gevoel en wensen past. Bij Art de la Beauté besteedt de dokter daarom hier ruim aandacht aan tijdens het consult voor de behandeling. Zo krijgt hij een goed beeld van wat jij wilt bereiken en kan hij persoonlijk advies op maat geven voor een behandeling die voor jou een optimaal resultaat geeft.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen over een botox behandeling van de fronsrimpel? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Dokter Jean-Paul Kleine en dokter Yulia staan voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox.