Oplossing voor fronsrimpels

Fronsrimpels krijgen we allemaal als we ouder worden. De een krijgt ze alleen eerder dan de ander. Stoor jij je aan jouw fronsrimpels? Dan ben je misschien wel op zoek naar een oplossing! Maar is er wel een oplossing voor fronsrimpels of kun je ze zelfs voorkomen?

Waardoor ontstaan fronsrimpels?

Fronsrimpels ontstaan doordat we heel de dag onze fronsspier bewegen. We bewegen hem tijdens het praten, terwijl we nadenken, rondkijken en bij allerlei andere bewegingen met ons gezicht.

Als we jong zijn, zien we nog geen fronsrimpels. Dat komt omdat je huid zichzelf dan nog heel snel vernieuwt. De cellen die beschadigd raken doordat we de huid steeds tegen elkaar aan duwen tijdens het bewegen, worden heel snel vervangen.
Als we ouder worden, gaat het beschadigen sneller dan het vervangen. De snelheid van onze huidvernieuwing neemt namelijk af naarmate we ouder worden. Bij iemand van 45 jaar gaat dat wel 3 tot 4 keer zo langzaam als bij iemand van 25 jaar.

De beschadigen in de huid beginnen als lijntjes en worden later rimpels: de fronsrimpels.

Wat is de oplossing voor fronsrimpels?

Fronsrimpels kun je zelf niet voorkomen, het bewegen van het gezicht gaat onbewust.

Botox zorgt ervoor dat de spier niet meer beweegt en dat er geen fronsrimpel kan ontstaan. Botox is daarmee de enige echte oplossing om fronsrimpels te voorkomen. Bestaande rimpels zullen na de botox behandeling fronsrimpels door de eigen huidvernieuwing met de tijd vanzelf verdwijnen.

Gebruik van de juiste huidproducten waarin Vitamine A / Retinol verwerkt zit, helpen de celvernieuwing te versnellen. Ook zorgen deze producten ervoor dat de huid in zijn geheel gladder, egaler en mooier wordt.

Let er wel op dat je met alleen huidproducten de fronsrimpel niet kunt verwijderen of voorkomen, omdat de snelheid waarmee de huid beschadigd raakt te hoog is.

Product tip: Medik8 Crystal Retinal Night Serum

Dit nachtserum zit vol met vitamine A en zet jouw huid aan het werk om zichzelf snel te vernieuwen. Het verfijnt de poriën en is speciaal gericht op lijntjes en rimpels. Medik8 Crystal Retinal Night Serum zorgt ook voor een gladdere, stevigere en egalere huid. Dankzij de antibacteriële werking van dit serum is het geschikt voor alle huidtypen, dus ook voor een onzuivere huid of als je last hebt van acné.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.