Borstvoeding en botox, mag dat?

borstvoeding botox fillers lippen opvullen

Je bent dolgelukkig met je baby en zit heerlijk op je roze wolk. Helaas zie je in de spiegel dat er inmiddels meer rimpels zijn dan negen maanden geleden. De hoogste tijd voor een bezoekje aan de kliniek, maar kan dat wel met borstvoeding?

Het algemene advies is in Nederland om geen behandeling met botox uit te voeren bij dames die borstvoeding geven.

Waarom geen botox bij borstvoeding?

Onze Nederlandse artsen vinden dat er nog onvoldoende bekend is over of er negatieve effecten zijn bij het gebruik van botox tijdens borstvoeding. Daarom wordt een behandeling afgeraden en niet uitgevoerd.

In het buitenland, met name Amerika en Australië, gaat men hier al wat anders mee om. Daar wordt wel behandeld, maar bijvoorbeeld geadviseerd om de melk van de eerste 4 dagen na de behandeling niet aan het kind te geven.

Of dit in Nederland op korte termijn gaat veranderen, dat denken we bij Art de la Beauté van niet. Dus geef je borstvoeding dan is het nog even geduld. En als je weet wanneer de periode van borstvoeding eindigt, kun je natuurlijk wel alvast je afspraak inplannen.

Wat zijn de mogelijkheden bij zwangerschap?

Lees daarvoor Botox bij zwangerschap.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel over Botox nog vragen? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Dokter Jean-Paul Kleine en skin expert Vivian Albers staan voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox.