Wallen wegwerken met fillers, niet altijd een succes. Waar moet je op letten?

Een veel gevraagde behandeling met fillers is het wegwerken van wallen onder de ogen. Heel logisch, want de wallen zijn samen met de fronsrimpels en neuslippenplooi, de onderdelen van ons gezicht die de vermoeide en verouderde uitstraling geven.

Naast dat het een populaire behandeling, is het meteen ook de meest lastige behandeling.

donkere kringen fillers vrouw  wallen man

Wat kan er niet goed gaan?

  • Het gebied rond de ogen is kwetsbaar, waardoor je kans hebt op blauwe plekken die weken kunnen blijven.
  • De hoeveelheid filler die wordt ingespoten heel nauw, bij te veel krijg je dikke ogen wat maanden kan aanhouden.
  • We houden snel vocht vast rond de ogen en onze huid verslapt waardoor je dikke ogen kunt krijgen na een filler behandeling van de wallen. Daarom is niet iedereen geschikt voor het verwijderen van de wallen met een fillers.

Waar moet je vooraf op letten voor een veilige behandeling met mooi resultaat?

Gelukkig hoeft bovenstaande je allemaal niet te overkomen als je let op het volgende:

  1. Ga op consult bij de arts/kliniek. Zo krijg je een goede indruk en uitleg over de mogelijkheden bij jou.
  2. Zorg ervoor dat je wordt geadviseerd en behandeld door een kundige cosmetische arts die ervaring heeft met deze behandeling. Er zijn ook schoonheidsspecialisten die filler behandelingen uitvoeren, vermijd deze altijd.
  3. Vraag zeer goed na met welk merk filler de behandeling wordt gegeven. Het overgrote deel van de merken fillers is niet geschikt, omdat deze klonteren en te veel vocht aantrekken met als gevolg een ongelijke huid en dikke ogen. Bewezen geschikt en betrouwbaar merken is Restylane .
  4. Informeer naar een oplossing voor als het effect te toch te veel is.  Een behandeling met een oplosmiddel genaamd hyaluronidase biedt uitkomst in deze situatie, mits de arts/kliniek deze behandeling ook uitvoert.
  5. Ga niet voor goedkoop. De behandeling van de wallen is een specialistische behandeling die tijd, kunde, aandacht en een zeer goede filler vereist. Goedkoop is in dit geval duurkoop.

Wallen en donkere kringen bij Art de la Beauté

Onze art Jean-Paul Kleijne heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van de wallen met fillers. Uitgebreid uitleg over deze behandeling met voor en na foto’s lees je bij fillers wallen of in onze blog Wallen onder de ogen verminderen.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.