Hoe lang blijven hyaluronzuur fillers zitten?

Een van de belangrijkste vragen over hyaluronzuur fillers is: hoe lang blijft het zitten? Een goede vraag, want zoals met veel dingen wil je graag er zo lang mogelijk plezier van hebben.

Let op: dit artikel gaat over het resultaat van hyaluronzuur fillers. De Radiesse filler bevat naast hyaluronzuur ook een collageenstimulator. Deze geeft een ander en langer resultaat dan fillers met alleen hyaluronzuur, maar is enkel geschikt voor bepaalde gebieden in het gezicht, terwijl hyaluronzuur overal kan worden toegepast.

Het antwoord op de vraag hoe lang hyaluronzuur fillers blijven zitten bestaat uit twee delen:

  1. Hoe lang blijven de hyaluronzuur fillers in de huid aanwezig?
    Fillers van hyaluronzuur blijven lang in de huid aanwezig, soms kun je wel twee jaar na een behandeling met fillers in de huid nog filler vinden. Daarvoor moet je de huid wel onder de microscoop leggen wat betekent dat je vanaf de buitenkant geen resultaat meer ziet.
  2. Hoe lang heb je resultaat?
    Als we gaan kijken naar hoe lang je resultaat hebt van een filler behandeling en er dus tevreden mee bent dan is dat korter. Fabrikanten en sommige klinieken geven aan dat de filler tot wel meer dan 12 maanden in de huid aanwezig blijft. Dat klopt, zoals je hebt kunnen lezen bij punt 1. Maar dat betekent niet dat je dan ook zolang tevreden bent met het resultaat.

Tevredenheid
Hoe lang je tevreden bent, hangt allereerst af van jezelf. Hyaluronzuur waarvan fillers zijn gemaakt, wordt na de behandeling heel langzaam opgenomen door de huid. Na een paar maanden zal je zien dat het resultaat wat is afgenomen, maar je bent nog wel tevreden. Nog een tijd later, zie je dat het resultaat verder is afgenomen en is het tijd om bij te vullen. Wanneer dit precies is verschilt per persoon.
Natuurlijk kunnen we op basis van ervaring wel van gemiddelde tevredenheid per behandeling spreken. Bij lippen is dat bijvoorbeeld zes tot acht maanden en bij jukbeenderen negen tot twaalf maanden. Op onze filler pagina geven we bij iedere behandeling aan wat de gemiddelde tevredenheid is. De filler is dan nog niet helemaal weg, maar het resultaat mag weer opgefrist worden.

Ook de kwaliteit maakt verschil!
Naast dat hoelang je tevreden bent persoonlijk is, maakt ook de kwaliteit van de filler verschil. Hoe beter de kwaliteit van de filler des te langer en mooier het resultaat zal zijn. Lees meer over hoe kies je een merk fillers.

persoonlijk advies gratis consultVragen of meer informatie

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.