Hoe kies je een merk botox of fillers?

Merk keuze

Er zijn verschillende merken botox op de markt en nog vele meer fillers. Goed om te weten, want het merk maakt wel degelijk verschil qua resultaat en veiligheid!

In deze blog uitleg hoe je in drie stappen de keuze voor een bepaald merk goed kunt maken!

Stap 1: Ga na met welk merk een arts/kliniek werkt

Op de website van een kliniek of arts kun je vaak al informatie vinden over met welke merken botox en fillers wordt gewerkt, zo ook bij ons: merken botox en fillers. Staat dit niet vermeld, neem dan contact op en vraag het ze.

Belangrijk om te weten

Botox: De stofnaam is botuline toxine, in de volksmond gebruiken we de naam botox. Als er wordt gezegd dat je een behandeling met botuline toxine krijgt, weet je dus nog niet met welk merk je behandeld gaat worden. Er zijn drie merken botuline toxine: Botox®, Azzalure® en Bocouture®. Meer over de verschillen vertellen we je verderop in deze blog.

Fillers: Een filler is een gel van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die zorgt voor de hydratatie van de huid waar ook een collageenstimulator aan toegevoegd kan zijn. Er zijn zeer veel verschillende merken fillers, bekend en onbekend, van zeer goede en erg slechte kwaliteit. Hyaluronzuur is dus geen merk filler. 

Stap 2. Zoek naar informatie over het merk botox of filler

Op internet is er veel informatie te vinden over de verschillende merken botox en fillers die er bestaan. Het lastig hieraan is dat alle merken vertellen dat ze veilig zijn en prachtige resultaten geven. Er zijn wel een aantal kenmerken die je meer vertellen over de echte kwaliteit en betrouwbaarheid van een product, waaronder:

 • Wie is de producent
  Er zijn wereldwijd drie grote producten van botox en fillers: Galderma (botox Azzalure® en filler Restylane), Allergan (Botox® en Juvederm) en Merz (botox Bocouture®, filler Radiesse, Etermis en Belotero).
 • Hoe bekend is het merk
  Hoe bekender een merk des te meer het gebruikt wordt en dit geeft een indicatie over de kwaliteit en het resultaat.
 • Hoelang bestaat het merk
  Een merk dat niet goed presteert zal niet lang blijven bestaan. Als een merk al lang bestaat, is er uitgebreid onderzoek gedaan en veel bekend over de lange termijn effecten (= veiliger)
 • Welke certificering heeft het merk
  Een merk kan een CE-keurmerk hebben (Europees keurmerk) dat is goed of een FDA-keurmerk (Amerikaans keurmerk, strengste ter wereld) dat is het beste en meest veilig.
 • Hoeveel behandelingen/klinieken werken ermee
  Dit zegt mogelijk ook iets over de kwaliteit, veiligheid en het resultaat dat het product levert.

Tot slot kun je aan mensen in je omgeving die al ervaring hebben met botox of fillers vragen naar hun voorkeur qua merk. Houd daar wel bij in gedachte dat iedere mens en lichaam uniek is en jouw ervaring anders kan zijn.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.

Stap 3. Ga op consult bij de arts

De arts die de behandeling zal geven, kan je als het goed is ook veel vertellen over het of de verschillende merken botox en fillers die er zijn. Op de foto onze arts Jean-Paul Kleijne en je kunt bij hem langskomen voor persoonlijk advies.

Vraag de arts waarom hij of zij voor de merken waarmee wordt gewerkt, kiest. En welk merk om welke redenen volgens hem of haar bij jou het mooiste resultaat geeft.

Belangrijk informatie over de merken botox

De stofnaam is botuline toxine, maar in de volksmond gebruiken we de naam botox. Er zijn drie veilige merken botuline toxine: Botox®, Azzalure® en Bocouture®. Hoewel de werking hetzelfde is, verschilt de samenstelling in kleine mate. Bij 95% van de mensen is het effect van de drie merken gelijk en maakt het voor het resultaat geen verschil met welk merk ze behandeld worden. Bij de resterende 5% zien we dat het ene merk botox een beter resultaat geeft dan het andere merk. Of je bij die 5% hoort, is vooraf niet voorspellen en een kwestie van uitproberen.

azzalure botox

botox bocouture

Maak een bewuste merk keuze

Als je alle informatie hebt verzameld, is het tijd om jouw keuze te maken. Natuurlijk spelen de kosten ook een rol, maar deze mogen nooit het belangrijkst zijn. Beter dan nog even doorsparen voor een veilige behandeling met een kwalitatief goed product waar je lang plezier van hebt!