Neuscorrectie zonder operatie, het kan!

neuscorrectie fillers

Een van de meest opvallende delen van ons gezicht is de neus. Het komt regelmatig voor dat mannen en vrouwen ontevreden zijn over de neus. Dit wordt veelal veroorzaakt doordat de vorm of het formaat van de neus niet past bij de rest van het gezicht.

Om dit op te lossen kan de neus gecorrigeerd worden. Waar vroeger altijd een operatie nodig was, kan dat tegenwoordig ook met botox en fillers.

Keuze neuscorrectie operatie of botox / fillers

Een neuscorrectie kan gedaan worden tijdens een operatie of door een behandeling met botox / fillers.

Neuscorrectie operatief

Bij een operatieve neuscorrectie kan de gehele vorm, grootte en breedte van de neus en neustip kan aangepast worden.

Voordelen:

 • Blijvend resultaat – als de operatie slaagt is het resultaat blijvend

Nadelen:

 • Hoge kosten – een neuscorrectie operatief kost tussen de € 2500,- en € 5500,-
 • Groot risico – de operatie kan mislukken waardoor de neus blijvend misvormd is of een hersteloperatie nodig
 • Lange hersteltijd – de wond heelt in de eerste weken, het uiteindelijk herstel duurt enkele maanden
 • Resultaat niet direct zichtbaar – door de wondgenezing en herstel is het echte resultaat na enkele maanden zichtbaar

Neuscorrectie met botox / fillers

De neusbrug en vorm van de neus kan aangepast worden. De neustip kan enkel beperkt worden aangepast.

Voordelen:

 • Fillers direct zichtbaar resultaat
 • Botox resultaat binnen 2 weken
 • Veilige behandeling door A-merk botox en fillers
 • Resultaat kan worden aangepast
 • Risico op complicaties klein, mits juist uitgevoerd
 • Veel lagere kosten in verhouding met een operatie

Nadelen:

 • Tijdelijk resultaat – botox 3 tot 5 maanden en fillers 9 to 12 maanden

Op onze speciale informatiepagina over de neuscorrectie met botox/fillers uitgebreide informatie over hoe de behandeling verloopt, het resultaat en de mogelijkheden.

Voor en na foto’s

Onderstaande foto’s geven een indruk van een neuscorrectie met fillers.

Wat zijn botox en fillers?

De werking van botox
Botox is een geregistreerd medicijn dat al sinds de jaren ’70 wordt gebruikt voor verschillende medische toepassingen, waaronder het behandelen van overmatig zweten, spasmen en rimpeling van de huid. Ook bij het corrigeren van de neus wordt botox ingezet voor het liften van de neustip.

Aan het puntje van de neus zit een klein spiertje vast dat de neus op natuurlijke wijze iets naar beneden trekt. Een injectie met een kleine hoeveelheid botox laat dit spiertje ontspannen waardoor de neustip iets wordt gelift. Hoeveel lifting mogelijk is, hangt van hoeveel spierspanning er van nature is. Het resultaat kan nooit te veel worden, omdat het gaat om een klein spiertje en een subtiel resultaat.

De werking van fillers
Een filler is een gel welke bestaat uit hyaluronzuur. Een stofje dat ons eigen lichaam dagelijks ook aanmaakt om de huid te hydrateren. Dit maakt dat een filler, mits deze van goede kwaliteit en een betrouwbaar merk is, een veilig product is waarmee het gezicht en dus ook de neus verbeterd kan worden. Na de behandeling is het resultaat direct zichtbaar, indien er lichte zwelling ontstaat verdwijnt deze binnen een paar dagen.  Naarmate de tijd vordert wordt de filler langzaam door de huid opgenomen. Er zijn geen schadelijke bij-effecten en de neus neemt weer de vorm aan van voor de behandeling. Wanneer het naar wens van de klant nodig is, kan een herhaalbehandeling zonder verdere problemen of risico’s plaatsvinden.

Bij Art de la Beauté werken we bij de neuscorrectie enkel met uitstekende kwaliteit hyaluronzuur fillers, bekijk onze merken.

Wat kost een neuscorrectie met botox / fillers

Onze actuele prijzen vind je in onze prijslijst.

Wat zijn de risico’s?

Ten opzichte van een operatie is een behandeling met botox/fillers een stuk minder risicovol en is er geen hersteltijd. Echter blijft het een zeer specialistische behandeling, omdat er in het gebied van de neus maar een aantal bloedvaten lopen en deze niet beschadigd mogen raken. Niet alle artsen en klinieken zijn bekwaam in de neuscorrectie met botox/fillers. Dokter Jean-Paul Kleijne bij Art de la Beauté beschikt over specialistische kennis en ruime ervaring op het gebied van de neuscorrectie met botox/fillers.

Hoe vind ik een betrouwbare arts of kliniek?

 • Is de arts ervaren en gekwalificeerd?
  Check dit in het BIG register, vraag indien niet vermeld op de website het nummer op bij het bedrijf of de arts zelf. Bij Art de la Beauté is dit dokter Jean-Paul Kleijne, cosmetisch arts.
 • Wordt er met veilige, geregistreerde botox en fillers gewerkt?
  Er zijn drie veilige, geregistreerde merken botox ter wereld (Botox®, Azzalure® en Bocouture®). Wat fillers betreft zijn er zeer veel verschillende merken op de markt. Vraag vooraf met welk merk u behandelt wordt en ga na wat de kwaliteit hiervan is.
 • Is er de mogelijkheid tot een nacontrole?
  Mocht het resultaat van de behandeling niet meteen naar wens zijn of u hebt vragen, dan weet u dat u bij ze terecht kunt. Bij Art de la Beauté kunt u binnen twee en vier weken na de behandeling gratis op nacontrole komen.
 • Is er garantie op de behandeling en wat houdt deze in?
  Garantie op de behandeling kan door klinieken en artsen worden gegeven. Wat deze inhoudt verschilt vaak dus het is goed om dit vooraf na te vragen. Bij Art de la Beauté krijgt u ook garantie op de behandeling.
Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.