Hoofdpijn na botox of hoofdpijn van botox?

hoofdpijn botox paracetamolJe hebt een paar dagen geleden een botox behandeling ondergaan en opeens krijg je hoofdpijn of een strak gevoel in het behandelde gebied.

Wat is er aan de hand? Wat kun je er tegen doen?

Oorzaak hoofdpijn na botox

Om de oorzaak van hoofdpijn door botox goed te kunnen begrijpen, leggen we eerst de werking van botox uit. Botox zorgt ervoor dat het de spieren laat ontspannen waardoor de huid niet meer of minder samentrekt. Zo worden rimpels verminderd en voorkomen. Hoofdpijn na een botox behandeling kan verschillende oorzaken hebben:

  • Jouw lijf moet wennen aan niet meer of minder kunnen bewegen

Je hersenen sturen signalen naar je spieren wanneer je deze gaat bewegen. Botox zorgt ervoor dat de spieren meer ontspannen zodat dit signaal geblokkeerd wordt. Als de botox inwerk of net is ingewerkt dan kun je de behandelde spier niet of minder bewegen. Jouw lichaam en hersenen moet hieraan wennen. Soms kan je lichaam andere spieren extra gaan aanspannen, omdat de behandelde spier niet meer of minder reageert. Het tijdelijk extra aanspannen van andere spieren kan voor hoofdpijn zorgen. Als het lichaam gewend is aan niet meer of minder reageren van de behandelde spier, verdwijnt de hoofdpijn vanzelf.

  • De dokter heeft te diep geïnjecteerd

Het laagje van huid en spieren dat op het bot ligt in ons gezicht is erg dun. Het is daarom niet nodig om heel diep te prikken bij het injecteren van botox in de spieren van het gezicht. Wanneer toch te diep geïnjecteerd wordt, kan er een krakend geluid gehoord worden tijdens de behandeling. De dokter tikt dan met een naald een bot aan. Dit kan voor hoofdpijn zorgen na de behandeling, omdat bot erg gevoelig is. Dit is niet gevaarlijk, maar wel pijnlijk en kan voor hoofdpijn na de behandeling zorgen.

Oplossing voor hoofdpijn van botox

botox hoofdpijn paracetamolHeb je last van hoofdpijn na een behandeling met botox? Gewoonlijk gaat de hoofdpijn binnen 1 à 2 dagen vanzelf over. Zonodig kun je een paracetamol innemen of ander medicijn dat bij jou goed werkt tegen hoofdpijn. Mocht de hoofdpijn toch langer aanhouden of het voelt niet goed, neem dan contact op met de behandelend arts.

In de praktijk zien we dat als mensen langer botox gebruiken hoofdpijn na de behandeling vrijwel niet meer voorkomt. Dit komt doordat de hersenen gewend zijn dat de spieren niet meer of minder bewegen.

Botox gebruiken tegen hoofdpijn en migraine

Hoewel je even hoofdpijn kunt krijgen van botox als je net begint met het gebruik ervan, wordt botox juist ook heel vaak ingezet om hoofdpijn en migraine tegen te gaan. Lees meer over de hoofdpijn en migraine behandeling met botox.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.
  • 06-23704229

  • info@artdelabeaute.nl