Make-up na filler behandeling

Daar waar je na een botox behandeling snel hersteld bent, kan dat bij fillers anders zijn. Er kan zwelling ontstaan en ook de kans op een blauwe plek is groter bij een filler behandeling dan bij botox. Als de behandeling er dan eenmaal opzit, is de volgende vraag: Mag ik make-up op na de filler behandeling?

Net na de filer behandeling

make up na filler behandelingNet na de behandeling is het advies om de eerste drie uur geen make-up op de huid aan te brengen. Op de plekken waar de arts heeft geprikt is de huid nog niet helemaal gesloten. Op het moment dat daar make-up in komt, die altijd bacteriën bevat, loop je het risico dat het gaat ontsteken.
Bij het aanbrengen van de make-up zal je ook wat wrijven over de huid, ookal is het misschien maar heel zachtjes. Hiermee kan je onbedoeld de filler verplaatsen wat het resultaat niet ten goede komt.

Wat is wel goed om te doen?

Wel mag je het behandelde gebied koelen met ijs tegen de zwelling. Zorg hierbij altijd dat je een doek om de icepack wikkelt, zodat bevriezing van de huid wordt voorkomen. En ook is het advies om sauna, intensief sporten en de zonnebank de eerste 72 uur na de behandeling te vermijden.

Vanaf volgende dag na de filler behandeling

De volgende dag na de behandeling mag je wel make-up aanbrengen op de huid. 

Voor lippen opvullen zijn er nog een aantal specifieke tips:

  • Gebruik liefst een nieuwe lipstick of lippen balsem, deze bevat geen bacteriën.
  • Donkere lipstick laat je lippen kleiner ogen als je de zwelling wilt camoufleren.
  • Gebruik geen balsems waar eucalyptus in zit. Dit stimuleert de doorbloeding waardoor de zwelling juist weer toeneemt.

Als je zwelling hebt, kun je in de dagen na de behandeling gerust blijven koelen. Verder is het een kwestie van de huid rustig laten herstellen. Eventuele blauwe plekken gaan vanzelf weg en binnen 1 á 2 weken zal het je het uiteindelijke resultaat van de behandeling kunnen zien. Mocht je dan vinden dat het niet helemaal naar jouw wensen is, laat een goede kliniek je kosteloos langskomen op nacontrole. Zo doen we dat bij Art de la Beauté ook.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.