Botox Allergan; het merk, ervaringen en reviews

Allergan is de ontwikkelaar en producent van het merk Botox. Net als de merken Azzalure en Bocouture bestaat Botox uit botuline toxine. In de volksmond noemen we producten met botuline toxine ook botox. Dit kan dus soms best verwarrend zijn. In deze blog gaan we de botuline toxine van Allergan bespreken die de merknaam Botox draagt. Ook komen de verschillen met de andere merken en ervaringen van klanten die behandeld zijn aan bod.

Azzalure botox, Bocouture Botox en Botox van Allergan

In de wereld zijn er op de markt meerdere veilige en geregistreerde merken botuline toxine (botox). Dit zijn:

 • Bocouture botox van de fabrikant Merz
 • Alluzience vegan botox van fabrikant Galderma
 • Azzalure, ookwel Dysport genoemd, van de fabrikant Galderma
 • Botox, ookwel Vistabel genoemd, van de fabrikant Allergan

botox-azzalure-bocouture-art de la beaute

Hoe werkt Botox van Allergan?

Voordat we ingaan op het merk Botox, eerst een korte uitleg over de werking van botox in het algemeen. Botox wordt als sinds de jaren ’70 als geneesmiddel gebruikt om spieren te laten ontspannen. Eerst werd het bijvoorbeeld gebruikt om spasmen te behandelen en later ook om rimpels, overmatig zweten en tandenknarsen te verminderen en voorkomen. Omdat botox een geregistreerd medicijn is en al heel lang wordt gebruiken, weten we dat het een veilig middel is dat geen bijwerkingen heeft op de korte of langer termijn. Botox is dus, als het juist wordt gebruikt, een veilig product.

Botox zorgt ervoor dat het signaal dat de hersenen naar de spier of zweetklier sturen niet aankomt. Hierdoor blijft de spier ontspannen en produceert de zweetklier geen zweet meer. Het resultaat is geen rimpels en droge handen, oksels en voeten.

Eigenschappen Botox van Allergan 

botox allergan art de la beaute

In de basis werken alle merken botox hetzelfde, maar toch verschilt de samenstelling van de producten in kleine mate waardoor het ene merk beter bij iemand zijn/haar wensen en lichaam kan passen dan het andere merk. De arts kan je ook hierover adviseren tijdens het consult voor de behandeling.

Galderma, producent van Azzalure botox

allergan

Allergan is een van de bekendste bedrijven als het gaat om het ontwikkelen en distribueren van botox en fillers ter wereld. Botox van Allergan is een product dat al heel lang bestaat en zijn veiligheid en kwaliteit ruimschoots bewezen heeft.  Wereldwijd is botox van Allergan het meest gebruikte merk als het om behandelingen met botox gaat. Naast Botox heeft Allergan ook het bekende filler merk Juvederm in haar assortiment.

Kenmerken Botox van Allergan

 • Bewezen veilig en betrouwbaar product
 • Uitstekend geschikt voor de behandeling van rimpels en overmatig zweten
 • Hoge klanttevredenheid (97% van de klanten kiest bij een vervolgbehandeling voor Botox©)
 • Langdurige werkzaamheid (gemiddeld drie tot wel maximaal vijf maanden)

Verschillen met Azzalure Botox, Bocouture botox en Alluzience botox:

 • De kans op een allergische reactie is uiterst klein bij alle merken botox, maar bij de Alluzience het kleinst. Dat komt doordat er geen conserveermiddelen, lactose en dierlijke of menselijke ingrediënten in zitten.
 • Alle merken botox geven na 14 dagen maximaal resultaat. Alluzience staat bekend om zijn snelle inwerking, al binnen 24 uur kan het eerste effect zichtbaar worden. Bij Botox van Allergan en Azzalure zien we eerste effecten vaak na 48 uur. Bij Bocouture duurt dit langer, gemiddeld na 4-10 dagen.
 • Botox heeft een gemiddelde verspreiding, niet vrij compact zoals de Bocouture of wat wijder zoals de Azzalure en Alluzience.
 • De prijzen van een behandeling met Botox verschillen met die van Bocouture, Azzalure en Alluzience. Bekijk het compleet overzicht botox behandelingen.

Werking Botox van Allergan

ervaring botoxBotox van Allergan werkt snel, binnen 3-7 en soms zien we zelfs na 48 uur al de eerste effecten.  Twee weken na de behandeling is het resultaat altijd maximaal. Mocht de botox niet helemaal goed gepakt hebben, dat kan wel eens gebeuren, dan kun je langskomen voor een nacontrole. De arts kijkt waar er nog beweging in de spier zit en zet daar nog wat botox bij. Dit is veilig na twee weken. Bij een goede kliniek wordt dit gratis voor je gedaan, zo ook bij Art de la Beauté.

Ook zien we dat bij 5% van alle mensen die behandeld worden met botox het ene merk botox beter werkt dan het andere. Dit is niet vooraf te voorspellen en een kwestie van ervaren. Als een merk niet aansluit is het mogelijk om over te stappen naar een ander merk. Ook dit kan twee weken na de vorige behandeling.

In hele zeldzame gevallen komt het voor dat iemand niet reageert op alledrie de merken botox. Dan is het niet zinvol om te blijven behandelen.

Resultaat Botox van Allergan

kraaienpootjes botoxHet resultaat van een behandeling met Botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Bij mensen die bijvoorbeeld veel sporten of een snel metabolisme hebben, kan dit korter zijn, omdat de botox dan sneller wordt afgebroken.

Wanneer iemand langere tijd Botox van Allergan gebruikt, zien we dat het effect vaak langer aan gaat houden. Dit komt doordat de spierkracht afneemt en de hersenen steeds later de spier weer beweeg-signalen gaan sturen.

Botox van Allergan; ervaringen en reviews

Christy, 25 jaar uit Lelystad
Behandeling: botox frons
Merken: Bocouture botox en botox Allergan

”De Bocouture pakte bij mij helemaal niet, daar was ik wel teleurgesteld over. Ik ben toen meteen overgestapt op Botox. De dokter gaf aan dat we ook de Azzalure konden doen, omdat die qua prijs het minste scheelt met Bocouture, maar ik had een beter gevoel bij Botox. Het werkte super snel in, na twee dagen weg fronsrimpel, nu helemaal blij.”

Marlies, 46 jaar uit Borne
Behandeling: kraaienpootjes, frons en bunny lines
Merken: Botox van Allergan

“Al vele jaren gebruik ik Botox, mijn vertrouwde merk!”

Erika, 43 jaar uit Eindhoven
Behandeling: botox frons en voorhoofd
Merken: Botox van Allergan

“Dokter Yulia heeft een hele fijne behandeling gegeven, het was niet pijnlijk, wat ik wel had verwacht. De rimpels zijn veel minder geworden met een natuurlijk effect.”

Greetje, 39 jaar uit Etten-Leur
Behandeling: botox frons, voorhoofd en wenkbrauwlift
Merken: Azzalure botox en botox Allergan

“Ik heb bij Art de la Beauté zowel Azzalure als Botox van Allergan gehad. Persoonlijk vind ik bij mij Botox het mooiste resultaat hebben en het voelt ook het fijnste aan. Bij de Azzalure was het net zo glad als bij Botox, maar het gevoel was anders. Moeilijk om precies uit te leggen, kwestie van ervaren denk ik.”

Meer reviews en informatie

Meer reviews en klantervaringen lezen? Ga daarvoor naar onze pagina met recensies over botox behandelingen met onder andere Botox van Allergan. Voor een compleet overzicht van alle botox behandeling en prijzen, kijk bij botox behandelingen.

Heb je naar aanleiding van dit artikel over het merk Azzalure botox nog vragen? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox