Azzalure botox; het merk, ervaringen en reviews

Azzalure botox van de fabrikant Galderma is een van de veilige en geregistreerde botox merken die er op de markt zijn. In deze blog vertellen we je alles over het merk Azzalure botox, de verschillen met de andere merken en lees je wat onze klanten van Azzalure vinden.

Azzalure botox, Alluzience botox, Bocouture Botox en Botox van Allergan

In de wereld zijn er op de markt meerdere veilige en geregistreerd merken botuline toxine, oftewel botox in de volksmond genoemd. Dit zijn:

 • Bocouture botox van de fabrikant Merz
 • Azzalure, ookwel Dysport genoemd, van de fabrikant Galderma
 • Alluzience van fabrikant Galderma
 • Botox, ookwel Vistabel genoemd, van de fabrikant Allergan

botox-azzalure-bocouture-art de la beaute

Hoe werkt Azzalure botox?

Voordat we ingaan op het merk Azzalure, eerst een korte uitleg over de werking van botox. Botox wordt als sinds de jaren ’70 als geneesmiddel gebruikt om spieren te laten ontspannen. Eerst werd het bijvoorbeeld gebruikt om spasmen te behandelen en later ook om rimpels, overmatig zweten en tandenknarsen te verminderen en voorkomen. Omdat botox een geregistreerd medicijn is en al heel lang wordt gebruiken, weten we dat het een veilig middel is dat geen bijwerkingen heeft op de korte of langer termijn. Botox is dus, als het juist wordt gebruikt, een veilig product.

Botox zorgt ervoor dat het signaal dat de hersenen naar de spier of zweetklier sturen niet aankomt. Hierdoor blijft de spier ontspannen en produceert de zweetklier geen zweet meer. Het resultaat is geen rimpels, tandenknarsen, hoofdpijn en droge handen, oksels en voeten.

Eigenschappen Azzalure botox 

Azzalure botox

In de basis werken alle merken botox hetzelfde, maar toch verschilt de samenstelling van de producten in kleine mate waardoor het ene merk beter bij iemand zijn/haar wensen en lichaam kan passen dan het andere merk. De arts kan je ook hierover adviseren tijdens het consult voor de behandeling.

Galderma, producent van Azzalure botox

galderma

Galderma is het bedrijf dat Azzalure botox heeft ontwikkeld en verkoopt. De verkoop van botox gaat altijd via een apotheek en op recept. Enkel artsen die BIG geregistreerd zijn, kunnen dus botox kopen.

Galderma staat samen met de Merz en Allergan aan de top van markt als het gaat om de ontwikkeling en verkoop van botox en fillers. Galderma heeft naast Azzalure botox ook de wereldberoemde filler Restylane in haar assortiment.

Kenmerken Azzalure botox

 • Bewezen veilig en betrouwbaar product
 • Uitstekend geschikt voor de behandeling van rimpels en overmatig zweten
 • Langdurige werkzaamheid (gemiddeld drie tot wel maximaal vijf maanden)
 • Hoge klanttevredenheid (97% van alle behandelde personen is tevreden)

Verschillen met Botox van Allergan en Bocouture botox

 • De kans op een allergische reactie is uiterst klein bij alledrie de merken botox.
 • Alle merken botox geven na 14 dagen maximaal resultaat. Azzalure staat bekend om zijn snelle inwerking, al na 3-7 dagen. Botox van Allergan werk ook vrij snel in. Bij Bocouture duurt dit vaak langer, gemiddeld 4-10 dagen.
 • Azzalure heeft de eigenschap zich wat meer te verspreiden in het behandelde gebied dan Bocouture botox of Botox van Allergan. Dit zorgt voor ook een zeer goed resultaat bij de behandeling van overmatig zweten of grotere gebieden in het gezicht.
 • De prijzen van een behandeling met Azzalure, Bekijk het compleet overzicht botox behandelingen.

Werking Azzalure botox

ervaring botoxAzzalure botox werkt snel, binnen 3-7 dagen en na twee weken is het resultaat maximaal. Mocht de botox niet helemaal goed gepakt hebben, dat kan wel eens gebeuren, dan kun je langskomen voor een nacontrole. De arts kijkt waar er nog beweging in de spier zit en zet daar nog wat botox bij. Dit is veilig na twee weken.  Bij een goede kliniek wordt dit gratis voor je gedaan, zo ook bij Art de la Beauté.

Ook zien we dat bij 5% van alle mensen die behandeld worden met botox het ene merk botox beter werkt dan het andere. Dit is niet vooraf te voorspellen en een kwestie van ervaren. Als een merk niet aansluit is het mogelijk om over te stappen naar een ander merk. Ook dit kan twee weken na de vorige behandeling.

In hele zeldzame gevallen komt het voor dat iemand niet reageert op alledrie de merken botox. Dan is het niet zinvol om te blijven behandelen.

Resultaat Azzalure botox

kraaienpootjes botoxHet resultaat van een behandeling met Bocouture botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Bij mensen die bijvoorbeeld veel sporten of een snel metabolisme hebben, kan dit korter zijn, omdat de botox dan sneller wordt afgebroken.

Wanneer iemand langere tijd Azzalure botox gebruikt, zien we dat het effect vaak langer aan gaat houden. Dit komt doordat de spierkracht afneemt en de hersenen steeds later de spier weer beweeg-signalen gaan sturen.

Azzalure; ervaringen en reviews

Marcel, 47 jaar uit Geleen
Behandeling: botox frons
Merken: Bocouture botox en Azzalure botox

”Ik ben bij dokter Kleijne gekomen met een hele diep en sterke frons. Zelf had ik er een hard hoofd in dat de plooi eruit zou gaan, maar nu na twee jaar botox, is het zo goed als weg! Ik ben begonnen met de Bocouture botox en na twee behandelingen overgestapt naar de Azzalure. Omdat deze meer verspreidt, pakte hij bij mij beter door mijn grote dikke spier. Perfect middel! En fijne mensen!”

Silvia, 34 jaar uit Son
Behandeling: mondhoek lift, frons en kraaienpootjes
Merken: Azzalure botox

“Na uitgebreid zoeken en uitleg sprak het merk Azzalure mij het meeste aan, mede omdat het snel inwerkt. Ik ben soms nogal ongeduldig :-)”

Soraya, 28 jaar uit Rotterdam
Behandeling: botox frons en bunny lines
Merken: Azzalure botox

“De frons deed ik al jaren, maar de neusrimpels was de eerste keer dat die gespoten zijn door dokter Yulia. Ik ben heel blij met het gladde resultaat van de Azzalure!”

Vera, 21 jaar 
Behandeling: botox kraaienpootjes
Merken: Azzalure botox

“Ondanks mijn jonge leeftijd begon ik al kraaienpootjes te krijgen. De rest van mijn gezicht is nog mooi glad. En door de Azzalure nu mijn kraaienpootjes ook weer. Bedankt!”

Serge, 49 jaar uit Breda
Behandeling: tandenknarsen en botox frons
Merken: Azzalure botox

“Voor het tandenknarsen adviseerde de dokter mij Azzalure, ik heb de frons toen ook meteen ook gedaan met Azzalure en dat bevalt goed.”

Meer reviews en informatie

Meer reviews en klantervaringen lezen? Ga daarvoor naar onze pagina met recensies over botox behandelingen met onder andere Bocouture botox. Voor een compleet overzicht van alle botox behandeling en prijzen, kijk bij botox behandelingen.

Heb je naar aanleiding van dit artikel over het merk Azzalure botox nog vragen? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox