Bocouture botox; het merk, ervaringen en reviews

In deze blog bespreken we het merk botox Bocouture van Merz. We gaan in op de kenmerken van het product, het verschil met de andere merken en je leest wat onze klanten van Bocouture vinden.

Bocouture botox, Azzalure botox, Alluzience vegan botox en Botox van Allergan

In de wereld zijn er op de markt vier veilige en geregistreerd merken botuline toxine, oftewel botox in de volksmond genoemd. Dit zijn:

 • Bocouture botox van de fabrikant Merz
 • Azzalure, ookwel Dysport genoemd, van de fabrikant Galderma
 • Alluzience vegan botox van de fabrikant Galderma.
 • Botox, ookwel Vistabel genoemd, van de fabrikant Allergan

botox-azzalure-bocouture-art de la beaute

Hoe werkt Bocouture botox?

Voordat we ingaan op het merk Bocouture, eerst een korte uitleg over de werking van botuline oftewel ‘botox’. Botox in het algemeen, en daarmee ook Bocouture, is een geneesmiddel dat we al sinds de jaren ’70 in de geneeskunde gebruiken om spieren te laten ontspannen. Eerst werd het bijvoorbeeld gebruikt om spasmen te behandelen en later ook om rimpels, overmatig zweten en tandenknarsen te verminderen en voorkomen. Omdat botox een geregistreerd medicijn is en al heel lang wordt gebruiken, weten we dat het een veilig middel is dat geen bijwerkingen heeft op de korte of langer termijn. Botox is dus, als het juist wordt gebruikt, een veilig product.

Botox zorgt ervoor dat het signaal dat de hersenen naar de spier of zweetklier sturen niet aankomt. Hierdoor blijft de spier ontspannen en produceert de zweetklier geen zweet meer. Het resultaat is geen rimpels, hoofdpijn, tandenknarsen en droge handen, oksels en voeten.

Eigenschappen Bocouture botox 

bocouture-botox-behandeling-art de la beaute

In de basis werken alle merken botox hetzelfde, maar toch verschilt de samenstelling van de producten in kleine mate waardoor het ene merk beter bij iemand zijn/haar wensen en lichaam kan passen dan het andere merk. De arts kan je ook hierover adviseren tijdens het consult voor de behandeling.

Merz, producent van Bocouture botox

merz aesthetics Bocouture is het botox product van Merz, een Duitse fabrikant die al 100 jaar bestaat. Zij behoort tot de top van producenten botox en fillers met de merken Bocouture botox en fillers Belotero, Radiesse en Etermis. Merz staat bekend om het uitgebreid doen van onderzoeken en de vele aandacht die ze besteedt aan de veiligheid van de producten.

Kenmerken Bocouture botox

 • Bewezen veilig en betrouwbaar product
 • Uitstekend geschikt voor de behandeling van rimpels en overmatig zweten
 • Hoge klanttevredenheid (90% van de klanten kiest bij een vervolgbehandeling voor Bocouture
 • Langdurige werkzaamheid (gemiddeld drie tot wel maximaal vijf maanden)

Verschillen met Botox van Allergan en Azzalure botox

 • De kans op een allergische reactie is bij alledrie de merken zeer klein.
 • Alle merken botox geven na 14 dagen maximaal resultaat. Bocouture heeft een wat langere inwerktijd nodig, gemiddeld binnen 4-10 dagen. (Botox Allergan en Azzalure binnen 2-7 dagen)
 • De prijzen per merk botox kunnen verschillen. Bekijk daarvoor het compleet overzicht botox behandelingen.

Werking Botox Bocouture

ervaring botoxBocouture botox werkt binnen 4-10 dagen en na twee weken is het resultaat maximaal. Mocht de botox niet helemaal goed effect hebben, dat kan wel eens gebeuren, dan kun je langskomen voor een nacontrole. De arts kijkt waar er nog beweging in de spier zit en zet daar nog wat botox bij. Dit is veilig na twee weken. Bij een goede kliniek wordt dit gratis voor je gedaan, zo ook bij Art de la Beauté.

Ook zien we dat bij 5% van alle mensen die behandeld worden met botox het ene merk botox beter werkt dan het andere. Dit is niet vooraf te voorspellen en een kwestie van ervaren. Als een merk niet goed werkt, is het mogelijk om over te stappen naar een ander merk. Ook dit kan twee weken na de vorige behandeling.

In hele zeldzame gevallen komt het voor dat iemand niet reageert op al de merken botox. Dan is het niet zinvol om te blijven behandelen.

Resultaat Bocouture botox

kraaienpootjes botoxHet resultaat van een behandeling met Bocouture botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Bij mensen die bijvoorbeeld veel sporten of een snel metabolisme hebben, kan dit korter zijn, omdat de botox dan sneller wordt afgebroken.

Wanneer iemand langere tijd Bocouture botox gebruikt, zien we dat het effect vaak langer aan gaat houden. Dit komt doordat de spierkracht afneemt en de hersenen steeds later de spier weer beweeg-signalen gaan sturen.

Bocouture; ervaringen en reviews

Linda, 26 jaar uit Uden 
Behandeling: botox frons, kraaienpootjes en voorhoofd
Merken: Bocouture botox

“Ik wilde mijn gezicht niet helemaal strak, maar een heel natuurlijk resultaat. In overleg met de dokter heb ik voor Bocouture botox gekozen en ik ben er heel tevreden over. Niemand ziet dat ik iets heb gedaan én geen rimpels.”

Carla, 56 jaar uit Zevenbergen
Behandeling: gummy smile, frons, voorhoofd
Merken: Bocouture botox

“Voordat ik bij Art de la Beauté kwam, werd ik behandeld met Azzalure botox. Ik was hier tevreden over, maar had het idee dat het wel wat minder goed werkte dan toen ik tien jaar geleden begon. Ik ben overgestapt op de Bocouture. Ik zie er weer helemaal fris uit nu! Ik heb mijn nieuwe merk gevonden!”

Karin Poppels, 38 jaar 
Behandeling: botox rokersrokje, bunny lines en onder de ogen
Merken: Bocouture botox

“Voor een paar speciale botox ga ik altijd naar Jean-Paul. Het komt namelijk heel nauw daar en met zijn kundige handen krijg ik precies het resultaat wat ik wil.”

Leila, 21 jaar uit Veldhoven
Behandeling: fron en voorhoofd
Merken: Allergan botox

“Dokter Yulia heeft met Allergan wenkbrauwen gelift en de frons weggehaald, mijn make-up zit nu ook veel beter. Helemaal tevreden.”

Simon, 38 jaar uit Venray
Behandeling: kraaienpootjes
Merken: Bocouture botox

“Ik heb nu een paar behandelingen gehad en de botox werkt goed, mijn rimpels zijn in het afgelopen jaar een heel stuk minder geworden.”

Meer reviews en informatie

Meer reviews en klantervaringen lezen? Ga daarvoor naar onze pagina met recensies over botox behandelingen met onder andere Bocouture botox. Voor een compleet overzicht van alle botox behandeling en prijzen, kijk bij botox behandelingen.

Heb je naar aanleiding van dit artikel over het merk Bocouture botox nog vragen? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox