Etermis filler; het merk, ervaringen en reviews

etermis hyaluronzuur filler art de la beaute

Binnen de fillers zijn veel verschillende merken waaruit je kunt kiezen, zoals Belotero, Stylage, Neauvia, Restylane en Etermis. Ook verschillen de ervaringen van klanten per merk filler. In deze blog alles over de Etermis filler.

De Etermis filler is een van de merken die wordt geproduceerd en verkocht door MERZ Easthetics. Merz is een farmaceutisch bedrijf uit Duitsland dat actief is op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en distributie fillers en botox, waaronder Etermis, Belotero, Radiesse en Bocouture botox. Zij zijn een van de grootste en bekendste producenten van fillers ter wereld.

Etermis wordt naar volle tevredenheid al vele jaren in meer dan 90 landen wereldwijd gebruikt en heeft daarmee zijn betrouwbaarheid en kwaliteit zeker bewezen.

Eigenschappen Etermis filler

etermis filler gebieden overzichtDe Etermis filler is gemaakt van hyaluronzuur, dit is een lichaamseigen stof die zorgt voor de hydratatie en het volume in de huid. Het mooie aan de Etermis filler is dat de arts zelf kan kiezen welke filler in welk gebied het beste past.

Etermis 2
Etermis 2 is een zachte en dunnere filler die wordt geadviseerd o.a. bij fijne lijntjes en kleine rimpeltjes, zoals de frons of de kraaienpootjes.

Etermis 3
De Etermis 3 is wat steviger dan de Etermis 2 en heeft ook liftende eigenschappen. Deze Etermis kan in veel verschillende gebieden van het gezicht worden gebruikt, zoals de neuslippenplooi en de contouren van de lippen.

Etermis 4
Etermis 4 is het meest geschikt als er volume in een bepaald gebied nodig is, zoals bij het opvullen van de lippen en de kin.

Etermis filler resultaat

Fabrikanten en sommige klinieken geven aan dat fillers tot wel meer dan 12 maanden blijven zitten in de huid. In werkelijkheid is dat ook zo, maar dat wil niet zeggen dat je als klant ook zolang tevreden bent.

Bij Art de la Beauté hebben we het daarom liever over de gemiddelde tevredenheid in plaats van hoelang de filler blijft zitten. Klanten komen namelijk al terug voordat de filler helemaal weg is. Er zit dan nog wel filler in de huid, maar het resultaat is afgenomen en daar gaat het nu net om.

Goed om te weten, is dat het ook uitmaakt in welk gebied de filler wordt geplaatst. Op plekken waar veel beweging is, worden fillers sneller opgenomen door de huid en houdt het resultaat dus minder lang aan.

Voorbeelden van gemiddelde tevredenheid en resultaat per behandeling:

  • Lippen opvullen: bijvullen (er is vaak minder nodig dan de keer daarvoor) gemiddeld na 6 maanden
  • Neuslippenplooi en marionettelijnen: nieuwe behandeling gemiddeld na 6 maanden
  • Jukbeenderen: gemiddeld na 6-9 maanden een nieuwe behandeling
  • Correctie van de neus: na gemiddeld 6-9 maanden een nieuwe behandeling

Prijzen Etermis filler

Etermis-hyaluronzuur-fillerPrijzen van de Etermis filler kunnen per kliniek en behandeling verschillen. Immers is iedere kliniek vrij om te vragen wat zij wil voor een behandeling met Etermis. Bekijk onze prijslijst.

Etermis filler, een veilige filler?

Om te bepalen of een filler veilig is, zijn er een aantal eigenschappen waar je op kunt letten:

Heeft de filler een CE of FDA markering?
Voordat een filler verkocht mag worden, is er een markering vereist. Dit kan een CE markering zijn of een FDA markering. De Etermis filler heeft de welbekende CE markering. Dit betekent dat het product aan de Europese regels voldoet die we met zijn allen hebben opgesteld als het gaat over de veiligheid van een product. De FDA markering komt uit Amerika en is nog veel strenger dan die van Europa. Naar deze fillers is meer korte en lange termijn onderzoek gedaan dan dat we in Europa nodig vinden. Als een filler een FDA markering heeft, zit dat ook in de prijs verwerkt.

Kans op een allergische reactie
Doordat fillers tegenwoordig van hyaluronzuur zijn gemaakt, is de kans op een allergische reactie op de filler uiterst klein. Dit maakt het gebruik van fillers veel veiliger dan vroeger toen er nog met permanente (blijvende) fillers werd gewerkt.

Is de producent betrouwbaar?
merz aesthetics hyaluronzuur fillersOmdat Merz Aesthetics een van de grootste en bekendste producenten van fillers ter wereld is, mag je hier een bepaald vertrouwen uit halen. Ze beschikken over zeer veel kennis en ervaring als het gaat om het maken van veilige en kwalitatief goede fillers.

Hoe zijn de ervaringen van mensen die behandeld zijn?
De ervaringen van mensen die behandeld zijn, kunnen ook een graadmeter zijn.

Etermis filler ervaringen en reviews

etermis filler ervaringen

Informatie over een merk fillers is belangrijk en natuurlijk de ervaringen van mensen die een behandeling hebben gehad met het merk ook. Meningen en ervaringen kunnen sterk uiteenlopen. Dit heeft te maken met de verwachtingen die iemand heeft, hoe het lichaam met de filler omgaat en ook de dokter heeft een groot effect op het uiteindelijke resultaat.

Demi, 29 jaar uit Den Bosch
Behandeling: volume behandeling van de lippen
Merken: Etermis

“De afgelopen jaren heb ik altijd Belotero in mijn lippen gehad. Hier was ik tevreden over, maar het is een duur merk. Op advies van Jean-Paul heb ik toen de Etermis gedaan. Die is een stuk goedkoper, maar komt van dezelfde fabrikant. En het is heel goed gegaan. Het volume zit er mooi in en ik heb er nu al een paar maanden plezier van.”

Mw. de Keizer, 67 jaar
Behandeling: neuslippenplooi en lipcontouren
Merken: Etermis

“Deze behandeling was het vervolg op een eerdere behandeling bij dokter Kleijne. De finishing touch, zoals hij dat noemde. En dat is het ook, de producten geven daarbij een natuurlijk uitstraling, precies waar ik naar op zoek was.”

Sophie, 26 jaar uit Eindhoven
Behandeling: lippen opvullen
Merken: Etermis

“Ik twijfelde heel erg welke filler ik moest kiezen. Gelukkig heeft dokter Jean-Paul mij goed geholpen. Hij zei dat Neauvia bij niet mooi zou zijn door de vorm van mijn eigen lippen dus heb ik nu Etermis gedaan en ik ben er heel blij mee. ”

Sandra Borgers, 54 jaar
Behandeling: frons rimpels en lijntjes boven de wenkbrauwen
Merken: Etermis

De fronsrimpels en voorhoofdlijntjes worden altijd eerst behandeld met botox, zodat de huid maximaal glad wordt en er geen nieuwe rimpels ontstaan. Daarna zijn de overgebleven groefjes gevuld met Etermis filler.

“Eindelijk ben ik van die rimpels af. Ik was er zo klaar mee. Een hele verbetering nu met mijn frisse gezicht. Bedankt!”

Marijke, 49 jaar 
Behandeling: volume behandeling van de lippen
Merken: Etermis

“In het consult werd mij uitgelegd dat lippen opvullen als je ouder bent niet makkelijk is als er veel volume weg is. Dokter Kleijne legde uit dat het zou kunnen gebeuren dat de filler wegzakt naar de huid rond mijn lippen. En dat het soms beter is om eerst dat volume rond de mond opnieuw te maken. Ik heb toen besloten om het toch te proberen, want ik wilde zo graag van die gerimpelde, dunne lippen af. En ik heb geluk gehad. Het is mooi in mijn lippen gebleven en nu is het 8 maanden geleden en ben nog steeds tevreden ermee.”

Marley, 26 jaar 
Behandeling: neuslippenplooi
Merken: Etermis en Neauvia

“De eerste keer had ik mijn neuslippenplooi gedaan met Etermis. Dit was erg mooi en ik had lang resultaat. Daarna heb ik een keer de Neauvia geprobeerd, omdat ik er nieuwsgierig naar was. Ik vind bij mij de Etermis toch mooier.”

Chantal uit Utrecht
Behandeling: lip volume met fillers
Merken: Etermis

“Omdat ik bang was dat het te veel zou worden, heb ik in overleg met de dokter eerste keer de lippen op laten spuiten met de Etermis filler. Dit was een goede keuze. Mijn lippen zien er heel natuurlijk uit en voelen zacht aan. Nu ik hieraan gewend ben, durf ik de volgende keer wel de Neauvia filler. Dat valt wat meer op zei de dokter. Ik ben benieuwd!”

Meer reviews en info

Wil je graag nog meer reviews lezen over behandelingen met Etermis of een van onze andere merken Belotero, Restylane, Neauvia, Stylage en Radiesse, kijk dan op onze review pagina. Of ga voor een compleet overzicht van alle behandelingen en prijzen naar filler behandelingen.

Heb je naar aanleiding van dit artikel over het merk Etermis filler nog vragen? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Dokter Jean-Paul Kleijne en skin expert Vivian Albers staan voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox.