Fillers of lippen opvullen en zwangerschap

zwanger fillers lippen opvullenRimpels verwijderen of mooie vollere lippen. Veel vrouwen en tegenwoordig ook mannen laten zich behandelen met fillers. Doordat deze bestaan uit hyaluronzuur zijn het veilige producten die met de tijd worden opgenomen door de huid. Maar hoe zit dat als je zwanger bent of zwanger wilt worden?

Als je zwanger bent worden er in Nederland geen behandelingen uitgevoerd met fillers, tenzij het om een noodzakelijke behandeling gaat en daar vallen rimpels of vollere lippen niet onder. 

Waarom fillers of lippen opvullen tijdens zwangerschap?

In Nederland zijn behandelingen met fillers niet toegestaan, omdat men vindt dat er te weinig bekend is over de effecten op de baby. Of dat in de toekomst nog onderzocht gaat worden, is onwaarschijnlijk, omdat er onvoldoende zwangere vrouwe te vinden zijn die mee willen werken aan een dergelijk onderzoek. En dat is natuurlijk ook heel voorstelbaar.

Als we kijken naar de werking van hyaluronzuur dan is de verwachting dat er niet echt een negatief of schadelijk effect zal optreden na een behandeling met fillers. Hyaluronzuur is namelijk een lichaamseigen stof die in de huid zorgt voor de hydratatie van de huid. Echter is er, zoals bij alle medische behandelingen, natuurlijk wel sprake van bepaalde risico’s, zoals de kans op een ontsteking. Mocht die optreden dan zijn daar medicijnen voor nodig en die kunnen mogelijk dan wel een negatief effect hebben op het ongeboren kind. Dus ook daarom geen behandelingen met fillers of lippen opvullen bij zwangerschap.

Als je zwanger wilt worden

zwangerschap fillers en lippen opvullen

Als je zwanger wilt worden kun je nog wel een behandeling met fillers krijgen, je bent het dan immers nog niet. Als je het vermoeden hebt dat je zwanger bent dan wordt wel afgeraden om voor een behandeling met  fillers of het opvullen van lippen naar de kliniek te gaan.

Help, ik wist niet dat ik zwanger was…

Heb je een behandeling gehad en ontdek je daarna dat je al zwanger was, geef dit dan altijd door aan de behandelend arts en bespreek het met de verloskundige. Zoals eerder gezegd vermoeden we dat het negatieve effect fillers zeer beperkt zal zijn, maar het is wel belangrijk om dit te melden bij de arts.

Andere opties tijdens zwangerschap?

Allereerst je huid goed verzorgen tijdens de zwangerschap scheelt heel veel. Ga wat vaker naar de schoonheidssalon en verwen jezelf met goede crèmes en serums. Een heel mooi product is het hyaluron serum. Dit dringt diep in de huid door en vermindert rimpels en lijntjes. Daarbij zal je lichaam zelf ook meer vocht vasthouden waardoor de rimpels als het ware van binnenuit opgevuld worden. En van zwanger zijn, word je gelukkig en dat straal je ook uit.

Wat mag bij borstvoeding?

Lees daarvoor Fillers en lippen opvullen bij borstvoeding.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.