Fillers of lippen opvullen bij borstvoeding

borstvoeding fillers en lippen opvullen

Eindelijk is je baby geboren en de tijd van samen genieten aangebroken. Helemaal super, maar die rimpels en/of lippen zou je ook graag weer wat mooier willen maken. Je geeft nog wel borstvoeding, wat is er mogelijk?

In Nederland worden bij vrouwen die borstvoeding geven geen behandelingen uitgevoerd met fillers. En dus ook het opvullen van lippen is daarom niet mogelijk.

Waarom bij borstvoeding geen fillers of lippen opvullen?

We zijn van mening in Nederland dat er nog te weinig bekend is over de effecten van fillers bij borstvoeding. In andere landen, zoals Amerika, wordt hier al iets anders mee om gegaan. Daar wordt dan bijvoorbeeld enkele dagen de melk niet gegeven. Of het in Nederland op korte termijn ook die kant op zal gaan, verwachten we niet.

Daarbij is het niet alleen het effect van de filler waar men rekening mee houdt. Zoals bij iedere medische behandeling zijn er risico’s en heb je kans op complicaties. Mocht er bijvoorbeeld een ontsteking ontstaan en je hebt daarvoor medicijnen nodig dan kunnen die een negatief effect geven.

Dus als je borstvoeding geeft dan is het nog even geduld wat betreft de filler behandelingen.

Hoe zijn de regels omtrent fillers bij zwangerschap?

Lees daarvoor Fillers en lippen opvullen bij zwangerschap.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.