Botox behandeling veilig bij warm weer?

botox warm weerNa een behandeling met botox moet je warmte zoveel mogelijk vermijden. Maar wat als het warm is buiten én binnen; in Nederland kan de temperatuur behoorlijk oplopen, zelfs tot 39 graden. Zijn er risico’s en wat te doen?

Allereerst kunnen we je vertellen dat ook bij warm weer het veilig is om een behandeling met botox te ondergaan. Belangrijk is wel dat je de adviezen voor thuis goed opvolgt.

Advies voor na de botox behandeling

De eerste 3 uur na een behandeling met botox mag je niet plat gaan liggen of voorover buigen. Dit om te voorkomen dat de botox vloeistof naar een andere spier ‘loopt’. Als dat gebeurt, kan de verkeerde spier ontspannen en kun je dus bijvoorbeeld een hangend ooglid krijgen. Ook bij warm weer is 3 uur voldoende.

De eerste 24 uur na de behandeling mag je niet:

  • Onder de zonnebank/in de zon
  • In de sauna
  • Intensief sporten
  • Alcohol drinken
  • In de warmte verblijven

Waarom warmte vermijden?

zonnen of zonnebank met botox

De zon, sporten, sauna, alcohol (allemaal dingen waar je het warm van krijgt) en warmte in het algemeen moet je dus zoveel mogelijk vermijden.

Warmte en botox

Na de botox behandeling moet de botox kunnen intrekken in de behandelde spier(en) om daar zo zijn werk te kunnen gaan doen.
Warmte zorgt voor een verhoogde doorbloeding. Als het lichaam de eerste 24 uur na de botox behandeling te warm wordt, kan de botox vroegtijdig worden afgevoerd met als gevolg dat je geen of een slechter resultaat zal hebben van de behandeling.

Wanneer het erg warm weer is, doe het dan extra rustig aan. Van bijvoorbeeld huishoudelijk werk kun je het behoorlijk warm krijgen en ook dat kan dus een negatief effect hebben op de inwerking en het resultaat van de botox behandeling.

Blauwe plekken & warmte
Mocht je na de botox behandeling een blauw plekje hebben, iets dat zelden gebeurt, dan zal dat vanzelf herstellen. Wel is het belangrijk om dan de warmte te vermijden. De warmte zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding en druk in de bloedvaten toeneemt. De het blauwe plekje kan daardoor groter worden.

De huid niet koelen!

botox allergan art de la beauteBij een filler behandeling wordt het advies gegeven om de huid na de behandeling te koelen. Dit om de zwelling te verminderen. Een botox behandeling geeft geen zwelling en dus is koelen niet nodig, sterker nog koelen mag zelfs niet. Om ervoor te zorgen dat de botox zich niet gaat verplaatsen, mag je het behandelde gebied de eerste 3 uur na de behandeling niet masseren of erover wrijven en als je gaat koelen is dat nu net wat er wel gebeurt.

Vragen of meer informatie?

Tot zover onze adviezen en uitleg over een botox behandeling bij warm weer. Heb je vragen die in dit artikel niet beantwoord zijn of wil je meer weten over een  botox behandeling, laat het ons weten. We helpen je graag verder!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.
  • 06-23704229

  • vivian@artdelabeaute.nl