Botox voorhoofd: help, mijn wenkbrauwen staan te veel omhoog!

spock botox voorhoofdJe hebt de stap gezet om van je voorhoofdrimpels af te komen met een botox behandeling. Vol spanning wacht je op het mooie resultaat dat de dokter heeft beloofd. En dan na anderhalve week zie je de rimpels verdwijnen, prachtig! Maar er is ook iets vreemds aan de hand: de wenkbrauwen staan te ver omhoog in een soort driehoek en als je je wenkbrauwen optrekt wordt het nog erger.

Wat nu? Allereerst; geen paniek! De afwijkende stand van de wenkbrauwen is eenvoudig op te lossen. In deze blog vertellen we je alles over de oorzaak en oplossing.

Waardoor gaan de wenkbrauwen te ver omhoog staan?

Bij de botox behandeling van het voorhoofd komt het een enkele keer voor dat de botox aan de zijkant van het voorhoofd niet voldoende werkt. Dit kan bij iedereen wel eens gebeuren. Het midden van het voorhoofd is mooi glad terwijl aan de zijkant de wenkbrauwen heel sterk omhoog gaan staan. Dit komt doordat de spieren aan de zijkant het wel doen en in het midden niet. Dit noemen we het spock-effect (genoemd naar doctor Spock in Star Wars).

Niet gevaarlijk

De afwijkende stand van de wenkbrauwen is niet gevaarlijk en kan geen kwaad, het ziet er enkel niet fraai uit.

Oplossing voor omhoog staande wenkbrauwen na botox

Het spock-effect is eenvoudig op te lossen in een nabehandeling met een klein prikje botox extra. Voor de volgende keer weet de dokter dan dat het bij jou veilig én mogelijk is om daar een beetje extra botox in kan zetten (meer dan gemiddeld) voor een direct perfect resultaat.

Botox voorhoofd corrigeren

Als je last hebt van omhoog staande wenkbrauwen na een botox behandeling van het voorhoofd raden wij je in eerste instantie aan om terug te gaan naar de arts die de eerste behandeling heeft gegeven. Hij weet namelijk, mits hij een goed dossier heeft bijgehouden, precies hoeveel botox er de eerste keer is ingezet en hoeveel botox er nog bij kan. Zo kunnen de wenkbrauwen weer in een normale stand komen te staan.

Mocht je niet meer terug willen naar de arts die de eerste behandeling heeft gegeven, omdat je daar geen goed gevoel bij hebt, dan kun je ook bij ons terecht voor een veilige nabehandeling. Neem daarvoor contact met ons op.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.