Wel of niet sporten na filler behandeling?

sporten na filler behandelingBij een filler behandeling wordt met een dunne injectienaald filler in de huid geplaatst. Door het prikken wordt de huid tijdelijk beschadigd en ontstaat er zwelling. Hoe zit het met sporten en fillers? Na de behandeling zal de huid niet (meer) bloeden, maar de prikgaatjes van de naald zijn nog niet helemaal dicht. Het advies is daarom om de eerste 72 uur na de behandeling niet te sporten.

Blauwe plekken kunnen ontstaan of verergeren
Een andere reden waarom sporten wordt afgeraden is het effect van sporten op eventuele blauwe plekken. Doordat sporten de doorbloeding sterk stimuleert, komt er veel druk op de bloedvaatjes in het behandelde gebied te staan. Een bloedvaatje kan dan alsnog of opnieuw opengaan waardoor er een nieuwe of nog grotere blauwe plek ontstaat.

Zwelling neemt juist toe
Ook als je zwelling hebt, kun je beter niet gaan sporten. Het stimuleren van de doorbloeding zet niet alleen meer druk op de bloedvaten, maar door de stijging van de temperatuur in het lichaam neemt ook de zwelling weer toe. Dat is niet goed voor het herstel van de huid en je wilt natuurlijk ook zo snel mogelijk van die zwelling af. Als je 72 uur na de behandeling nog veel zwelling hebt, kun je het beste nog even rustig aan doen.

Advies: sporten en fillers

Als je een behandeling met fillers hebt gehad, kun je het beste voor een snel herstel én mooi resultaat een paar dagen rust houden. Ook is het advies om warmte, zon/zonnebank en de sauna te vermijden. En in plaats van ervan te balen dat je niet kunt sporten, kun je ook even van de rust genieten!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.