Warm weer en filler behandeling

zomerhitte filler behandelingDe temperatuur kan in Nederland tijdens de zomer hoog oplopen. Zelfs tot wel 39 graden. Is het veilig om bij warm weer een filler behandeling te ondergaan? Zijn er specifieke risico’s?

We kunnen je geruststellen, ook met (heel) warm weer kun je veilig een filler behandeling ondergaan. Wel is het extra belangrijk om de adviezen die worden gegeven voor na de behandeling goed op te volgen. Als je dat niet doet, kan dit vervelende gevolgen hebben.

Advies voor na de filler behandeling

Het onderstaande advies geldt voor de eerste 3 dagen na de filler behandeling. Heb je daarna nog veel zwelling, blijf het advies dan volgen zolang als het nodig is.

  • Ga niet onder de zonnebank/in de zon
  • Ga niet in de sauna
  • Ga niet intensief sporten
  • Drink geen alcohol
  • Vermijd warmte in het algemeen ook zoveel mogelijk

Waarom warmte vermijden?

fillers en zon

De zon, sporten, sauna, alcohol (allemaal dingen waar je het warm van krijgt) en warmte in het algemeen moet je dus zoveel mogelijk vermijden. Dit om een aantal redenen:

Zwelling & warmte
Na de filler behandeling ontstaat er zwelling in de huid/lippen. Soms is dat een klein beetje en bij de lippen vaak behoorlijk wat. Voor een snel en goed herstel en resultaat willen we dat de zwelling zo snel mogelijk verdwijnt. Warmte daarentegen zorgt juist voor meer zwelling. Daarom is het advies om warmte te vermijden en bij zwelling het behandelde gebied goed te koelen met ijs of iets kouds.

Blauwe plekken & warmte
Mocht je na de behandeling een blauw plekje hebben dan zal dat vanzelf herstellen. Wel is het belangrijk om warmte te vermijden. De warmte zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding en druk in de bloedvaten toeneemt. De blauwe plek kan daardoor groter worden of er kan alsnog een blauwe plek ontstaan in het behandelde gebied.

Adviezen voor tijdens warm weer

  • Volg de adviezen voor thuis heel goed op.
  • Neem de tijd om het behandelde gebied extra te koelen als er zwelling is.
  • Zorg ervoor dat je het niet te warm krijgt. Van bijvoorbeeld huishoudelijk werk kun je flink gaan zweten en dat is niet goed voor het afnemen van de zwelling en herstel van de huid/lippen.

icepack koelen filler art de la beauté Bij Art de la Beauté geven we, of het nu warm of koud is buiten, na de behandeling een icepackje mee, zodat je meteen kunt koelen. Deze kan thuis opnieuw in de diepvries gelegd worden en later hergebruikt. Ook is het handig om zelf een icepack in de diepvries te leggen voordat je naar de kliniek gaat.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen die in dit artikel niet beantwoord zijn of wil je meer weten over een filler behandeling, laat het ons weten. We helpen je graag verder!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.
  • 06-23704229

  • vivian@artdelabeaute.nl