Botox verwijderen of oplossen, kan dat?

Om uiteenlopende redenen kan het zijn dat je de botox wilt verwijderen. Misschien heb je spijt, ben je (te) impulsief geweest of had je heel goed nagedacht en denk je nu: “Ojee, ik wil het toch niet.” Ook kan het zijn dat het resultaat niet helemaal naar wens is. Lees dan vooral verder!

botox verwijderen

Waarom wil je de botox verwijderen of oplossen?

De oplossing voor jouw probleem hangt af van de reden waarom je de botox wilt verwijderen:

  1. Het resultaat is goed, maar je vindt het niet mooi of je hebt spijt
   Het effect van een botox behandeling houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Wanneer de botox eenmaal zijn werking doet, is er geen middel of mogelijkheid om deze te stoppen. De botox werkt vanzelf uit en daarna werken de behandelde spieren weer zoals voor de behandeling. De enige oplossing is dus wachten tot de botox is uitgewerkt.
  2. Het resultaat is niet naar wens; ik zie nog rimpels!
   Als je twee weken na de behandeling nog rimpels of beweging in het behandelde gebied ziet, is het goed om voor een nacontrole langs de kliniek te gaan. De arts kan waar nodig en mogelijk er nog wat extra botox bijzetten. Wanneer er service wordt geleverd, zoals bij Art de la Beauté, is dit gratis.
  3. Het resultaat is niet naar wens;  het voelt te strak of ik vind het te glad!
   Een strak gevoel in het behandelde gebied komt af en toe wel eens voor en verdwijnt gewoonlijk binnen een paar weken. Als je de huid te glad vindt, kun je op dit moment niets anders doen dan wachten tot de botox wat uitwerkt. Tip: laat het de dokter weten mocht je voor een vervolgbehandeling gaan, zodat hij de hoeveelheid botox voor je aan kan passen.

Vragen?

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.