Bulten in de lippen, bultjes lip fillers of ongelijke lippen; wat is de beste oplossing?

bultjes in lippen lip fillers

Na het lippen opvullen met lip fillers kan het zijn dat er bultjes in de lippen ontstaan of dat de lippen ongelijk zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Die leggen we eerst aan je uit. En gelukkig is er ook een oplossing!

Overzicht van de onderwerpen:

Oorzaken & oplossingen voor bultjes in lippen of scheve lippen na lip fillers

Het kan voorkomen dat er na de behandeling van de lippen bultjes ontstaan in de lippen. Soms zijn ze alleen voelbaar, maar helaas zijn ze ook vaak zichtbaar. Ook kan de lip ongelijk of scheef zijn. De bultjes en ongelijkheid ontstaan om verschillende redenen:

Oorzaak 1 ontstaan van bultjes: slechte kwaliteit filler

Zoals met alle producten zijn er helaas ook slechte kwaliteit fillers waarmee wordt gewerkt bij goedkope en zelfs ook duurdere behandelingen. Deze fillers hebben de neiging om te gaan klonteren. Er ontstaan dan allemaal hele kleine bolletjes in de lippen.

De oplossing

Als de bultjes zijn ontstaan door een slechte kwaliteit filler dan is het probleem vaak lastiger op te lossen. Je kunt wachten tot de bultjes vanzelf verdwijnen, dit kan soms erg lang duren. Het kan zijn dat je het advies krijgt van de arts om de lip zelf te masseren. Wij raden dat af, omdat je niet weet wat je aan het doen bent. En als je de filler de verkeerde kant op masseert waardoor hij buiten de lip terecht komt, ben je nog verder van huis.

Wij zien regelmatig klanten die bij een andere kliniek zijn behandeld met een slecht merk filler en bultjes in de lippen hebben. Onze dokters hebben inmiddels veel ervaring met het weer mooi maken van deze lippen. Soms is het toch op te lossen met een massage. Andere keren zet hij er een goede filler omheen of lossen we de bultjes op met een oplosmiddel. De kosten van deze behandeling hangen af van wat er nodig is.

Oorzaak 2 ontstaan van bultjes en ongelijkheid: zwelling
Nadat de filler in de lippen is gespoten, ontstaat er zwelling als reactie op de behandeling. Dit is normaal en zien we bij vrijwel iedere lip behandeling. Hoeveel zwelling er ontstaat verschilt per persoon en is niet vooraf te voorspellen. Als je het eenmaal een of een paar keer hebt gedaan dan weet je hoe jouw lichaam reageert.

De zwelling kan de fillers een beetje bij elkaar duwen. Als de zwelling dan na een week verdwenen is, komt het voor dat er een verdikking te zien is op een bepaalde plek waardoor de lip ongelijk oogt of dat er bultjes voelbaar zijn.

De oplossing
Als de bultjes of ongelijkheid zijn ontstaan door de zwelling waarbij de filler te veel tegen elkaar is geduwd, kun je bij een goede arts/kliniek langskomen voor een nacontrole. Als je bij ons een behandeling hebt gehad, is dat ook zo en gratis. Vaak kan al met een speciale massage de lip weer mooi egaal gemaakt worden, zodat je er daarna lang plezier van hebt. Probeer dit niet zelf thuis, want je kan de filler ook de verkeerde plek op masseren, waardoor het erger wordt of de filler buiten de lippen terecht komt. Mocht een massage niet voldoende zijn, dan kan er wat filler bijgezet worden om de ongelijkheid te corrigeren.

Ben je behandeld bij een andere kliniek en heb je bultjes in jouw lippen dan ben je bij ons ook van harte welkom. Je kunt dan een afspraak maken voor een controle. De controle met advies en correctie-massage is € 50,-. Als je vindt dat er een behandeling met filler of oplosmiddel nodig is dan gelden de standaard tarieven en vervallen de kosten van het consult.

Wat kun je zelf doen bij bultjes na lippen opvullen?

lippen fillers bultjes

Zelf kun je helaas niets doen aan de bultjes of ongelijkheid in jouw lippen. Sommige klinieken raden aan om de lippen zelf te masseren. Wij absoluut niet. Onze dokter spuit de filler mooi gelijkmatig in en als je er zelf in gaat knijpen, kan de filler alle kanten op gaan en wordt het er niet mooier op.

Bij ons kom je als klant, als er ongelijkheden zijn, binnen twee tot vijf weken na de behandeling gratis langs op nacontrole en zorgt de dokter er voor dat het er weer mooi uitziet, zodat je er lang plezier van hebt.

Advies en hulp bij het oplossen van bulten in lippen

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.