Droge lippen na lippen opvullen met fillers

Na het opvullen van de lippen met fillers kunnen de lippen droog worden en zelfs zo droog dat er velletjes en scheurtjes ontstaan. Het hyaluronzuur dat in de lippen is gespoten heeft hier geen invloed op. Maar wat is de oorzaak dan, kan het kwaad en wat kun je eraan doen? In deze blog de antwoorden en oplossing!

Oorzaken droge lippen

  • Natuurlijke hydratatie
    Door de vergroting van de lippen wordt de huid uitgerekt. Het lichaam moet eraan wennen dat het nu een groter oppervlak zelf gehydrateerd moet houden dan voor de lip fillers. Je kunt dus na de lip filler behandeling last hebben van droge lippen. Ook als je al droge lippen hebt van jezelf, is er de kans dat ze na de lip fillers nog droger zijn.
    Binnen een aantal weken is het lichaam gewend aan het grotere oppervlak en voelen de lippen weer aan zoals voor de lipbehandeling. Een enkele keer komt het voor dat lippen toch droger blijven.
  • Verdovingscréme
    Wanneer voor de behandeling een verdovingscréme is aangebracht, kunnen de werkstoffen in de créme na de behandeling zorgen voor tijdelijk drogere lippen. Dit kan tot enkele dagen na de behandeling aanhouden en gaat vanzelf weer over.

Wat te doen bij droge lippen?

droge lippen lip fillers

Na de behandeling met lip fillers kun je de lippen zelf hydrateren met lippenbalsem of vaseline. Dit kan vanaf direct na de behandeling en zolang als het nodig is.

Breng de balsem/vaseline in een dun laagje aan en smeer niet te vaak. Als je vaak smeert op een dag gaat het lichaam steeds minder zijn best doen om de lippen zelf te hydrateren en worden de lippen zelfs steeds droger.

Velletjes op de lippen
Ontstaan er velletjes op de lippen, trek deze er dan niet af! Hoe verleidelijk dat ook is… Door het eraf trekken van de velletjes kunnen er wondjes ontstaan en dit vergroot de kans op een infectie. Wanneer er een infectie ontstaat, heeft dit mogelijk een negatief effect op de filler, de filler kan hierdoor (deels) oplossen of ongelijk verdeeld raken in de lippen.

Scrubben
Ga in de eerste weken na behandeling met fillers de lippen niet scrubben. Dit kan onnodige irritatie en wondjes veroorzaken met ook weer risico op infectie.

Een aantal weken na behandeling zijn vaak de lippen weer normaal. Mochten de lippen toch droog blijven dan kun je de lippen blijven hydrateren met lippenbalsem of vaseline.

Wat voor lippen balsem in het beste?

lippenbalsem na fillersLet op dat je altijd een lippenbalsem of vaseline gebruikt zonder irriterende stoffen. Ook eucalyptus en menthol kun je het beste vermijden, omdat deze stoffen de zwelling juist doen toenemen. Labello Lip Repair raden we af, omdat dit veel irritatie en zwelling geeft.

Kies voor een lippenbalsem of vaseline waar pure en zo min mogelijk werkstoffen inzitten, zo heb je de minste kans op reactie.

Merken maken niet zoveel verschil, het gaat om de werkstoffen die erin zitten. Basic vaseline bijvoorbeeld is al prima.

Kies liever een product in de vorm van een stick dan een potje. Bij het aanbrengen ga je steeds met jouw vingers in het product, dit zorgt voor meer bacteriën.

Vragen?

Mocht je na deze uitleg nog vragen hebben of wil je meer weten/advies over een behandeling van de lippen met fillers, laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!