Hoelang blijft een blauwe plek na een filler behandeling?

Bij een filler behandeling prikt de dokter met een naald in de huid. Wanneer er een druppeltje bloed in de huid komt, zorgt dit voor een blauwe plek. Maar hoelang blijft de blauwe plek zichtbaar? Wij geven je in dit artikel graag antwoord op deze vraag!

Blauwe plek na fillers

Een blauwe plek na een filler behandeling komt gelukkig niet zo vaak voor. Hoe groot de kans is dat je een blauwe plek krijgt, ligt aan een aantal factoren:

  1. Het gebied van de behandeling: rond de mond lopen de meeste bloedvaten en daar heb je de meeste kans op blauwe plekken.
  2. Injectietechniek: prikken met een naald geeft meer kans op een blauwe plek dan met een canule (stompe naald). Echter kan niet iedere arts hier goed mee werken.
  3. Jouw lichaam: de ene persoon wordt sneller blauw dan de andere, ook leeftijd speelt hierbij een rol.
  4. Medicijnen: gebruik je bijvoorbeeld bloedverdunners dan heb je ook meer kans op een blauwe plek. Overleg hierover met de arts!
  • Blauwe plek filler behandeling

Genezing van een blauwe plek bij fillers

Hoe snel een blauwe plek verdwijnt, hangt af van hoe groot deze is. Als het om een druppeltje bloed gaat, dan ben je er over het algemeen vrij snel vanaf. Is er tijdens de behandeling een bloedvaatje geraakt (dit kan altijd gebeuren, een naald bevat helaas nog geen camera), dan kan het wat langer duren voordat het lichaam het bloed heeft opgeruimd. Het genezen van een blauwe plek kan variëren van een paar dagen tot een paar weken. Gelukkig verdwijnt de echte blauwe kleur vrij snel en is het ook goed te camoufleren met make-up. Om het lichaam te helpen, kun je Arniflor zalf van VSM smeren. Deze zorgt ervoor dat het bloed onder de huid sneller wordt opgeruimd.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.