Botox lippen of fillers?

Veel mensen hebben het over botox in de lippen. Dat kan, maar meestal worden fillers gebruikt. Fillers geven de lippen meer volume. Botox in de lippen kan leiden tot andere dingen… Lees in dit artikel over de verschillen en wat bij jou past!

Botox in de lippen

Botox is een medicijn dat we gebruiken om spieren te laten ontspannen. In de lippen bevinden zich ook spieren. Deze zorgen ervoor dat je de mond kunt bewegen om te eten, drinken en praten. Als je dus botox in de spieren van de lippen spuit, zullen deze ontspannen. Praten en eten worden dan lastig. Botox in de lippen is dus meestal geen goed idee, tenzij je last hebt van kleine rimpeltjes rond de mond. Een klein beetje botox in de rand van de lippen zorgt er dan voor dat de lip een klein beetje ontspant en de rimpeltjes minder diep worden. Vooral bij mensen die ouder worden kan dit een mooi effect geven.

  • 10 weetjes fillers

Fillers in de lippen

Meestal gebruiken we in plaats van botox juist fillers bij lippen. Een filler is een gel die het volume en de vorm van lippen verbetert. Je kunt er de lippen ook mee verstrakken. De gel vult de lippen op, waardoor ze er voller en gladder uit gaan zien. Voor een mooi resultaat dat 6-8 maanden aanhoudt, heb je een goede kwaliteit filler nodig. Helaas zijn er ook veel slechte fillers op de markt, omdat ze geen medicijn zijn zoals botox. Let daarom goed op door wie en met welk product je wordt behandeld. Bij Art de la Beauté werken we met goede merken: Stylage, Etermis en het topmerk Restylane.

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe een lip filler behandeling in zijn werk gaat en waar je op moet letten? Kijk op: Lip behandelingen met fillers

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.