Masseren na lip fillers?

Nog altijd horen we van veel mensen dat zij het advies krijgen om lip fillers te masseren van de behandelaar. Wij raden dit af. Waarom? Dat leggen we je uit in dit artikel!

Gevolgen van lip fillers masseren

Ondanks dat lip fillers een van de meest gedane behandelingen is op dit moment, is het ook meteen een van de meest moeilijke behandelingen. Tenminste, als je echt mooie lippen wilt creëren. Zonder na te denken alleen volume erin zetten, levert over het algemeen niet het mooiste resultaat op.

Wanneer de arts echt een creatie heeft gemaakt door de fillers precies op de juiste plek te zetten en bijvoorbeeld ook de lip wat heeft gelift door middel van een klein beetje contour aan de zijkant, kun je je voorstellen dat als je zelf de lip gaat masseren jij deze vorm helemaal kapot knijpt. En dat is ook precies wat er gebeurt als je zelf gaat masseren. Je hebt geen idee hoe zoiets moet, waar je het wel en niet naartoe masseert en hoeveel druk je moet uitoefenen. De lipfiller kan zelfs buiten de lippen terecht komen en die krijg je daar dan alleen weg door het op te lossen met oplosmiddel.

  • Masseren na lip fillers

Waarom geven artsen het advies om lip fillers te masseren?

Artsen en ook mensen die niet bevoegd zijn om deze behandeling uit te voeren, zoals schoonheidsspecialisten, geven vaak het advies om te masseren om te voorkomen dat er bulten in de filler ontstaan en mensen op controle moeten komen.

Bulten in de filler ontstaan meestal bij slechte kwaliteit fillers. Deze klonteren en geven veel problemen, ook op lange termijn. Als een goed merk bij elkaar gaat zitten, dan kan dat komen door de losse structuur van het eigen weefsel of doordat tijdens de zwelling de filler naar elkaar toe geduwd is. Dit is voor een goede arts eenvoudig te corrigeren in de nacontrole.

Ons advies: bij bulten en klonterigheid van de filler, altijd op controle gaan bij de behandelend arts!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.