Witte stipjes op de lippen

Witte stipjes of bultjes op de lippen zijn bij bepaalde mensen (zowel mannen als vrouwen) van nature aanwezig en zichtbaar. Soms kan het zijn dat ze pas zichtbaar worden na een lip filler behandeling. Wat zijn het voor bultjes en wat kun je eraan doen? Wij leggen het graag aan je uit!

Wat zijn de witte stipjes op mijn lippen?

De stipjes op de lippen die een witte of gelige kleur hebben, noemen we Fordyce spots. Het zijn talgkliertjes die ervoor zorgen dat de lippen gehydrateerd blijven. Net zoals de talgklieren in de rest van onze huid ook voorkomen dat de huid uitdroogt. Bij sommige mensen zijn de kliertjes wat groter en daardoor zichtbaar.

Ontstaan van bultjes na lip fillers

Het vergroten van de lippen met fillers zorgt ervoor dat de huid wat wordt uitgerekt en meer op spanning komt te staan. Soms worden de talgkliertjes hierdoor meer zichtbaar. Het kan dus zijn dat als je ze eerst niet zag, je ze na lip fillers wel gaat zien. Fordyce spots zijn niet schadelijk en horen bij de natuurlijke vorm van de huid.

  • witte bultjes op de lip

Lip fillers te oppervlakkig?

Als de filler in de lippen te oppervlakkig zit (dit kan komen door een verkeerde injectietechniek of dat het lijf de filler wat naar boven heeft geduwd), dan ziet het er anders uit dan de Fordyce spots. Twijfel je hierover? Neem contact met ons op voor advies.

Witte bultjes op de lippen verwijderen

De witte bultjes op de lippen (als het Fordyce spots zijn) kun je niet verwijderen. Ook het smeren van extra balsem of scrubben zal geen verschil maken. Ze horen bij de vorm van jouw lichaam. Als je ze eerst niet zag en na de lipfillers wel, dan is er een grote kans dat de spots niet meer zichtbaar op het moment dat de fillers verdwijnen en de lippen weer inkrimpen.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.