Zwelling bij lip fillers

Het komt vaak voor dat iemand na een behandeling met lip fillers last krijgt van een zwelling. Maar wat kun je hier tegen doen? Wij geven je in dit artikel alle tips en tricks!

Waardoor krijg je een zwelling bij lip fillers?

Door het prikken in de lippen met een naald of canule ontstaat er een zwelling. Dit is een normale reactie van het lichaam. De lippen worden dik en de huid komt strak te staan.

Een zwelling ziet er niet mooi uit en kan erg vervelend aanvoelen. Ook kunnen er op de lippen wat velletjes ontstaan door het strak staan van de zwelling. Gelukkig gaat de zwelling vanzelf weg, meestal binnen een paar dagen.

  • Zwelling bij lip fillers

Hoe kom je sneller van de zwelling af?

  • Vermijd warmte, want warmte maakt de zwelling erger. Dat bekent: niet onder de zonnebank, zon, sauna of intensief sporten.
  • Drink geen alcohol.
  • De lippen niet masseren, want masseren verergert de zwelling.
  • Houd de huid soepel met een vaseline. Gebruik altijd een nieuw potje net na de behandeling i.v.m. bacteriën en de kans op een infectie.

Het gebruik van make-up bij een zwelling

Goed nieuws: de dag na de behandeling mag je weer make-up op! Ideaal, want je kunt met make-up de zwelling een beetje verbergen. Hoe? Maak de lippen helemaal nude met foundation en kleur met een lipstick alleen de binnenkant van de lippen in. Ze lijken dan een stuk kleiner. En voor een extra verkleinend effect; gebruik een donkere kleur.

Met deze tips en trucs ben je als het goed is snel van de zwelling af en kun je genieten van jouw mooie lippen!

Heeft u naar aanleiding van dit artikel over zwellingen na een filler behandeling nog vragen? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Dokter Jean-Paul Kleine en skin expert Vivian Albers staan voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox.