Wat kan er mis gaan bij een botox behandeling?

Ben je een botox behandeling aan het overwegen? Dan wil je natuurlijk ook weten wat er allemaal mis kan gaan. Gelukkig kan er maar weinig misgaan, mits je goed let op een aantal punten. We leggen het uit in dit artikel!

Voorkomen dat een botox behandeling mis gaat

  1. Kies voor een erkende arts die bevoegd en bekwaam is. Dat betekent dat hij/zij een behandeling met botox mag uitvoeren en dat ook kan. Hoe weet je of een arts bekwaam is? Deze artsen zijn BIG geregistreerd en ook lid van een beroepsvereniging, zoals de NVCG (Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde), zo ook onze dokter Jean-Paul Kleijne.
  2. Zorg ervoor dat je behandelt wordt met echte botox. Er zijn slechts 3 veilige en geregistreerde merken botox ter wereld; Azzalure, Bocouture en Allergan botox.
  3. Volg je gevoel, als iets te mooi of goedkoop is om waar te zijn, dan is het dat meestal ook.

Heb je bovenstaande punten geregeld? Lees dan hieronder dan nog even de risico’s van een botox behandeling.

  • Risico's botox behandeling

Risico’s van een botox behandeling

Zoals bij iedere medische behandeling zijn er bepaalde risico’s en neveneffecten. Omdat botox al heel lang wordt gebruikt en er veel onderzoek naar is gedaan, zijn deze risico’s klein en aanvaardbaar. Hierbij moet je denken aan: een blauw plekje (af en toe), roodheid net na de behandeling (vaak) of een infectie (zelden).

Wat ook kan gebeuren is dat de botox onbedoeld in de verkeerde spier terecht komt. Dat kan zijn doordat de patiënt het hoofd niet goed recht houdt na de behandeling of dat de dokter toch net niet goed heeft geïnjecteerd. Vaak duurt zo’n effect relatief kort, omdat het niet om een hele dosering gaat. Het komt gelukkig ook zelden voor dus niet iets om heel ongerust over te zijn!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.