Moet ik mijn lip fillers masseren?

Regelmatig komen er klanten bij ons die hebben gehoord of gelezen dat je de lip fillers na de behandeling moet masseren. Ook zijn er dokters en niet erkende behandelaars die dit adviseren. Bij een goede arts en kwaliteit fillers is masseren niet nodig, sterker nog, wij raden het af! Waarom? Lees onze uitleg!

Fillers die klonteren

Er zijn behandelaars die adviseren aan hun klanten om de lip fillers na de behandeling te masseren. Dit om het klonteren van de filler te voorkomen.

Het is niet normaal en ook niet goed dat een filler klontert. Fillers van goede kwaliteit klonteren namelijk helemaal niet. Ze worden heel mooi door het lichaam in het weefsel verdeeld en zorgen voor een gladde lip.

Ongelijkheid door zwelling

Klonteren mogen fillers niet, maar wel kan het voorkomen dat er door de zwelling een ongelijkheid ontstaan. Zo’n ongelijkheid kan de arts voor jou in de nacontrole glad strijken. Probeer niet dit zelf weg te masseren.

Negatieve gevolgen van masseren

  • Zwelling verergert

Na de behandeling ontstaat er zwelling, dat is normaal. Als je de filler gaat masseren zal de zwelling in de lippen hierdoor juist erger worden in plaats van minder. De lip wordt als het ware extra gekneusd. Dat is niet goed voor het herstel van de lippen, dit zal langer duren.

  • Meer kans op blauwe plekken

Door het masseren kunnen bloedvaten die net dicht zijn opnieuw open gaan met blauwe plekken als gevolg. Het bloed in de lippen zal pijnlijk zijn en het herstel langer laten duren.

  • Resultaat/model van de filler wordt niet mooi

Wanneer je bij een goede arts bent, zal deze aandachtig luisteren naar jouw wensen tijdens het consult en de lippen creëren die jij graag wilt. Zo werken wij ook bij Art de la Beauté. Wanneer onze dokter Jean-Paul Kleijne de filler precies zo in de lippen heeft verdeeld om de lippen naar jouw wens te maken, dan willen we juist niet dat je thuis gaat masseren. Hiermee knijp je de filler helemaal uit model. Mocht de filler twee weken na de behandeling een beetje bij elkaar zijn gaan zitten op een bepaalde plek (let op dit is iets anders bulten/klonten) dan maakt onze dokter dit met een gratis nabehandeling in orde. Hij weet hoe en waar hij moet masseren met een speciale techniek.

  • Filler kan buiten de lip terecht komen

Behalve dat het model van de filler er niet mooier op wordt, kan de filler door verkeerd masseren ook buiten de lippen in de huid terecht komen. Deze kan dan alleen nog met een oplosmiddel verwijderd worden.

Kortom: lip fillers nooit masseren!

Hulp bij slechte fillers of bulten

Ben je behandeld met een slechte kwaliteit filler en heb je last van bulten of klonten en durf of wil je niet meer terug naar de arts/kliniek die de behandeling heeft gedaan dan ben je bij ons welkom voor hulp. Wij hebben veel ervaring met het oplossen en corrigeren van fillers die mislukt of niet naar wens zijn. Lees meer over fillers oplossen met hyaluronidase.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.