Mag ik roken na een botox behandeling?

Hoewel roken erg ongezond is, zijn er nog veel mensen die het doen. Rook jij ook en ga je voor een botox behandeling? Lees dan dit blog artikel!

Botox behandeling en roken

Bij een botox behandeling wordt er botox in een bepaalde spier geïnjecteerd. Over het algemeen is dit niet pijnlijk en ziet de huid er op wat roodheid na hetzelfde uit als daarvoor.

  • Roken na botox behandeling

Na een botox behandeling mag je meteen weer roken. Je hoeft niet te wachten. Wel zijn er een aantal andere dingen die je absoluut niet mag doen:

  • De eerste 3 uur na de behandeling plat gaan liggen of vooroverbuigen. De botox heeft deze tijd nodig om in de spier te kunnen intrekken. Ga je te vroeg liggen of buig je te veel voorover dan kan de botox in de verkeerde spier terecht komt met ongewenste effecten als gevolg.
  • De eerste 24 uur geen alcohol, in de sauna, onder de zonnebank of intensief sporten. De verhoogde doorbloeding kan de botox vroegtijdig afvoeren en dan heb je geen of te weinig resultaat.
Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.