Mag ik onder de zonnebank of in de zon na botox?

Wil je na de behandeling met botox in de zon of onder de zonnebank, dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Wij geven je advies en uitleg wat te doen.

Er is een groot verschil of je net na de behandeling wil gaan zonnen of wanneer het iets langer geleden is dat je behandeld bent. Botox heeft namelijk een inwerktijd die bestaat uit meerdere fasen.

zonnen of zonnebank met botox

Fase 1: de eerste drie uur na de behandeling
De botox is net ingespoten en moet nog in de behandelde spier intrekken. Dit duurt ongeveer drie uur. Tijdens deze periode mag je niet voorover buigen of plat gaan liggen. Dit om te voorkomen dat de botox vloeistof naar een andere spier ‘loopt’.

Fase 2: de eerste 24 uur na de behandeling
De eerste 24 uur na de behandeling mag je niet in de zon of onder de zonnebank.
Ook raden we intensief sporten, in de sauna gaan en alcohol drinken af. De reden: alle voorgenoemde activiteiten zorgen ervoor dat de doorbloeding in het lichaam wordt verhoogd, dit kan als gevolg hebben dat de botox wordt afgevoerd nog voordat deze heeft kunnen inwerken. Er zal dan minder of geen resultaat zijn.

Fase 3: vanaf 24 uur na de behandeling tot 14 dagen na de behandeling
Vanaf 24 uur na de behandeling zal de botox verder inwerken. Na twee weken is het resultaat maximaal. Mocht er dan nog beweging zijn in de behandelde spier, ben je bij Art de la Beauté welkom voor een gratis nabehandeling in de garantie.

Botox en zon / zonnebank

De zon of zonnebank heeft vanaf 24 uur na de behandeling geen effect op het resultaat van de botox behandeling. Niet op de korte en ook niet op de langere termijn. Je kunt dus gerust genieten van het zonnetje of de zonnebank, maar vergeet niet om de huid te beschermen!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.
  • 06-23704229

  • vivian@artdelabeaute.nl