Allergie voor botox?

Botox is een veilig en geregistreerd medicijn dat al vele tientallen jaren wordt gebruikt bij oa. overmatig zweten en rimpels. Maar kun je ook allergisch reageren op een botox behandeling? En zo ja wat gebeurt er dan? Wij leggen het uit!

Wat is botox?

Botox is een stof waarmee we tijdelijk spieren kunnen laten ontspannen (om oa. rimpels te voorkomen) en zweten kunnen stoppen.

Omdat we al zolang met botox werken, weten we uit ervaring en onderzoek op de korte en lange termijn dat er geen negatieve effecten zijn bij het gebruik van botox.

Botox en allergie

Ondanks dat botox is veilig medicijn is, betekent dat helaas niet dat je niet allergisch kunt reageren op de botox of een van de bestanddelen daarvan.

Heb je een of meerdere allergiën dan is de kans dat je allergisch bent voor botox hetzelfde als bij iemand die niet allergisch is. Geef het als je allergisch bent wel altijd duidelijk aan tijdens het consult voor de behandeling.

Een allergische reactie op botox kan dus voorkomen, maar gelukkig is dat heel zelden. Zorg er wel voor dat je naar een erkende arts/kliniek gaat, zodat mocht je allergisch reageren er direct gehandeld kan worden.

Bijverschijnselen van botox

Daar een allergie zeer zelden voorkomt, kunnen er wel bijverschijnselen optreden na de behandeling met botox, zoals:

  • Hoofdpijn (af en toe in de eerste dagen na de behandeling en verdwijnt vanzelf)
  • Roodheid op de injectieplaats (af en toe kort na de behandeling, verdwijnt vanzelf)
  • Infectie (komt zelden voor, neem contact op met de arts en krijg indien nodig medicatie)
  • Prikkend of brandend gevoel op de injectielplaats (komt zelden voor, neem contact op met de arts)

Sowieso geldt bij twijfel of als je iets voelt dat je niet vertrouwt, altijd contact opnemen met de arts/kliniek.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.