Botox: ik ben bang voor naalden

Laten we eerlijk zijn, bijna niemand houdt van naalden. En vele van ons zijn er ook een beetje of zelfs heel bang van. Niet gek, want naalden komen we alleen tegen bij inentingen of als we ziek bij de dokter zijn.

Tegenwoordig kunnen we ook mooier worden door een behandeling met botox of fillers en laten we daar nu net ook naalden bij nodig hebben. Gelukkig gaat dit heel anders in zijn werk dan die nare prikken bij de dokter. Lees snel verder, zodat je straks met een gerust(er) gevoel voor een botox behandeling op pad kunt gaan!

Botox is pijnloos

Een behandeling met botox is nagenoeg of zelfs helemaal pijnloos. En dat kan doordat:

Pijnloze injectietechniek: Botox wordt, als de arts de juiste injectietechniek gebruikt, heel oppervlakkig in de huid gespoten. De huidcellen in deze huidlagen zijn niet gevoelig en het doet daarom geen pijn. Onze dokter Jena-Paul staat bekend om zijn zachte hand en pijnloze behandelingen. Na de behandeling zakt de botox vanzelf door de huid in de spieren, zodat deze ontspannen en rimpels worden voorkomen of verdwijnen.

Hele korte en dunne naalden: de dikte en lengte van de naald maakt veel verschil als het om gevoeligheid/pijn gaat. De naalden die standaard voor botox worden gebruikt zijn kort en heel dun. Bij Art de la Beauté gebruiken we zelfs de allerdunste naalden ter wereld: The Invisible Needle. En deze naam heeft hij niet voor niks, je kunt er praktisch dwars doorheen kijken, zo dun zijn deze naaldjes. Ze zijn wel wat duurder in aanschaf, maar dat hebben we graag over voor jouw comfort.

pijnloos botox

Hoe omgaan met angst

Zoals je net hebt kunnen lezen, is een behandeling met botox vrijwel pijnloos. Wellicht stelt je dat al een beetje meer gerust. Daarnaast zijn er zelf ook dingen die je kunt doen om de hele ervaring wat aangenamer te maken.

 1. Kom eerst op consult
  In plaats van meteen voor een behandeling, kun je ook eerst langskomen voor een consult. Tijdens dit kennismakingsgesprek krijg je alle uitleg en kun je de arts en assistente ontmoeten. Daarna kun je er nog even over nadenken of meteen een vervolgafspraak maken voor de behandeling. Mocht je helemaal op je gemak zijn dan kan de behandeling vaak ook direct plaatsvinden, maar dat hoeft dus niet.
 2. Neem iemand mee voor support
  Dit kan een vriendin, zus, man, moeder of wie dan ook zijn die je een veilig en vertrouwd gevoeld geeft. We raden aan om het te houden bij 1 persoon, omdat het anders te druk voor je kan worden en dat zorgt juist voor meer onrust.
 3. Neem de tijd
  Bij een goede kliniek hebben ze de tijd dus zorg dat jij die ook hebt. Zeker als je al weet dat je het eng vindt. Zorg dat je ontspannen naar de kliniek kunt komen, voor zover dat mogelijk is. Ga op tijd weg en plan na de behandeling niet meteen een andere afspraak.
 4. Blijf ademhalen
  Bij Art de la Beauté besteden altijd veel aandacht aan de ademhaling van onze klanten tijdens de behandeling. Met een goede ademhaling kun je jouw angst en stress beter onder controle houden. Weet je niet hoe je dat het beste kunt doen, geeft niet, wij helpen je daarbij!

Tot slot

Hopelijk hebben deze uitleg en tips je een wat fijner gevoel kunnen geven. Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten, neem gerust contact met ons op of kijk bij het overzicht van alle botox behandelingen. We helpen je graag verder!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.