Aften en lip fillers

Bijna iedereen heeft ze wel eens gehad, een of meerdere aften in de mond. Maar hoe zit het precies met aften en lip fillers? Wij leggen het aan je uit!

Wat zijn aften?

Aften zijn onschuldige blaasjes in de mond. Je vindt ze vaak aan de binnenkant van de lippen, wangen en onder de tong. Het voelt vervelend en soms pijnlijk aan, vooral met eten en drinken kun je ze goed voelen.

Aften ontstaan op momenten dat jouw weerstand lager is dan normaal. Ook als je op jouw wang of tong hebt gebeten, kan er een aft ontstaan. Gewoonlijk herstelt het lichaam zich vanzelf binnen twee weken en hoef je er verder niks aan te doen.

  • Aften en lipfillers

Lip filler behandeling met aften

Aften aan de binnenkant van de lippen hebben over het algemeen geen negatief effect op de fillers in de lippen. Als je aften in de mond hebt, kun je een filler behandeling ondergaan. Het kan na de behandeling wat langer duren voordat de aften en lippen genezen. Door het prikken in de lippen met de naald, ontstaat er een zwelling en beschadigd de lip. Het lichaam moet dit herstellen en ook de aft genezen. Dubbel werk dus! Vandaar dat het wat langer kan duren. Na de behandeling met lip fillers is het daarom goed om de lippen te koelen met iets kouds. Dan gaat de zwelling sneller weg en herstellen de lippen ook sneller.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.