Lip flip met botox

Een botox behandeling die al heel lang bestaat, wordt door verschillende klinieken gepromoot als iets nieuws: de lip flip met botox. Een behandeling met een beperkt resultaat en niet zonder risico! In dit artikel leggen wij jou graag uit waarom.

Wat is het effect van botox lip flip?

Rond onze mond en ook in de lippen bevinden zich spieren. Deze spieren zorgen ervoor dat we ons gezicht en onze mond kunnen bewegen. Ze zijn heel erg belangrijk voor de uitdrukking en het functioneren van ons gezicht.

Botox is een medicijn dat spieren laat ontspannen. De gedachten achter de lip flip is dat de botox wordt geïnjecteerd in de lippenrand en soms ook boven de bovenlip. De spieren ontspannen iets en de lip zal meer uitdraaien naar buiten. De lip gaat er daardoor voller uitzien. Het effect van deze behandeling is echter beperkt. Als je echt meer volume in je lippen wilt, kun je beter voor een filler behandeling kiezen.

  • Lip flip met botox

Wat zijn de risico’s?

Met botox rond de mond en in de lippen moeten we extra voorzichtig zijn. Bij te veel botox kun je de mond niet goed meer bewegen. En eenmaal erin, kun je botox niet verwijderen! De botox lip flip is een behandeling die veel risico geeft op een ongewenst effect. Ondanks de minimale dosering is het namelijk toch al snel te veel ‘ontspanning’ en kun je de mond niet goed meer bewegen.

Nadelen van lip flip met botox

Een lip flip met botox heeft een aantal nadelen. Deze zetten wij voor jou op een rijtje:

  • Er bestaat een groot risico op het niet goed meer kunnen bewegen van de mond;
  • Het effect houdt maar 3 maanden aan;
  • Botox kan niet verwijderd worden.

De botox lip flip is een behandeling die we bij Art de la Beauté alleen uitvoeren als er genoeg spierspanning rond de mond aanwezig is. Laat je vooraf goed adviseren door een deskundige arts en denk goed na over de risico’s voordat je deze behandeling ondergaat!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.