Is botox giftig?

We kunnen je geruststellen, botox is in de dosering die wij gebruiken niet giftig. Hoe het precies zit met botox en giftigheid leggen we je graag uit!

Botox en giftigheid

Botox, oftewel botuline toxine, is een product dat is geregistreerd als medicijn. Al tientallen jaren gebruiken dokters botox voor verschillende toepassingen. Denk hierbij aan het behandelen van spasmen, hoofdpijn, overmatig zweten, urineweg problemen en overmatige rimpels. Doordat het een medicijn is en we het al heel lang gebruiken, is er veel onderzoek gedaan naar de dosering en de lange en/of korte termijn effecten.

  • Is botox giftig

Botox is in lage dosering niet giftig

Botox is in de hele lage dosering en op de manier zoals we het gebruiken niet giftig of gevaarlijk. Ook zijn er geen negatieve effecten op de korte en/of lange termijn bekend. Kies voor een veilige behandeling bij een goed opgeleide en erkende arts of kliniek!

Hoe weet je nou naar welke arts of kliniek je moet gaan? Lees dan ons artikel: Hoe vind ik een goede cosmetische arts of kliniek. We geven je graag tips. Een veilige behandeling is belangrijk!