Zwelling na filler behandeling

Is het normaal als je een zwelling krijgt na een filler behandeling? En wat kun je er tegen doen? Wij geven je graag tips en uitleg hierover!

Wat is zwelling?

Zwelling in de huid kan verschillende oorzaken hebben: stoten, kneuzen, verwonding, infectie, beschadiging of operatie. Maar ook na de behandeling met fillers, door het prikken van de naald in de huid. Er ontstaat vocht in de huid waardoor de huid tijdelijk verdikt.

Een zwelling is een normale reactie van het lichaam op een filler behandeling. Afhankelijk van het gebied kan er weinig of veel zwelling ontstaan. Vooral bij lip fillers kan er relatief veel zwelling ontstaan. Door de zwelling staat de huid gespannen, dit kan pijnlijk zijn. Bij lippen kunnen er zelfs velletjes ontstaan.

Wat te doen bij een zwelling?

  • Koel het behandelde gebied met ijs of iets anders kouds (meerdere malen per dag). Gebruik ijs nooit rechtstreeks op de huid om bevriezing te voorkomen. Wikkel er iets omheen, zoals een handdoek.
  • Ga niet in de sauna, onder de zonnebank of in de zon.
  • Ga niet intensief sporten.
  • Drink geen alcohol.
  • Indien nodig, neem een paracetamol of ibuprofen om de pijn te verlichten.

Hoelang houdt de zwelling aan?

Zwelling verdwijnt vanzelf en houdt meestal een paar dagen aan. Bij de ogen en de lippen kan dit soms wat langer duren. Na twee weken is het behandelde gebied gewoonlijk hersteld en de zwelling helemaal verdwenen.

Heb je last van een zwelling en twijfel je of ben je bezorgd? Neem dan altijd contact op met de arts/kliniek!

 

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.