Hoe krijg je een scherpere kaaklijn met fillers?

Een strakkere kaaklijn kan gemaakt gecreëerd worden met fillers. Maar hoe werkt dat en wat heb je ervoor nodig? Wij geven uitleg over de kaaklijn filler behandeling in deze blog!

Kaaklijn filler behandeling

Wat er nodig is om de kaaklijn strakker te krijgen verschilt per persoon en per leeftijd. Grofweg kunnen we een splitsing maken in mensen bij wie de huid niet veroudert/verslapt is en bij mensen waar dat wel het geval is.

Mannen/vrouwen met een strakke huid

Als jouw huid strak is en je een scherpere kaaklijn wilt dan volstaat een filler behandeling van de kaaklijn zelf. Met een canule wordt via een kleine opening op de hoek van de kaak een filler geplaatst over de kaaklijn. Dit kan de hele lengte zijn of een stukje, afhankelijk van jouw wensen. Hoeveel milliliter filler nodig is ligt aan welk stuk van de kaaklijn je wilt behandelen. De ervaring is dat er over het algemeen 2-3 milliliter in totaal nodig is voor beide kanten van het gezicht.

 

Mannen/vrouwen met een slappe huid

Wanneer we ouder worden verslapt de huid. We verliezen volume bij de jukbeenderen en in de wangen. De huid zakt daardoor schuin naar beneden. Het gevolg is lijnen rond de mond en ook de kaaklijn wordt slapper/minder scherp. Het is dus niet zo dat er volumeverlies op de kaaklijn is, maar de huid zakt van boven naar beneden.

Om de kaaklijn strakker te krijgen moet daarom de gezakte huid gelift worden. Als dat gebeurt zal de kaaklijn zichtbaar strakker worden. Daarna kan de kaaklijn zelf nog scherp gemaakt worden met een filler.

Het liften van de huid kan met een volume behandeling van de jukbeenderen. Vaak is dit al voldoende. Indien nodig kunnen de wangen behandeld worden en/of de kaaklijn zelf. Volume op de jukbeenderen vraagt meestal om totaal 2 milliliter en de kaaklijn zelf om 3-4 milliliter.

Welke behandeling past bij jou?

De arts zal tijdens het consult uitleg geven over welke behandeling het beste past bij jouw huid en jouw wensen. Wil je meer weten? Lees dan alle informatie over de kaaklijn behandeling.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.