Negatieve effecten van botox

Zijn er negatieve effecten van botox? Het ligt eraan wat je onder negatieve effecten verstaat. Wij leggen het je graag uit in deze blog!

Botox is een veilig medicijn

Laten we voorop stellen dat botox een veilig en geregistreerd medicijn is dat al tientallen jaren wordt gebruikt in de medische wereld. Botox mag alleen worden toegediend door een arts die daarvoor bekwaam en bevoegd is (lees: hoe vind ik een goede cosmetische arts of kliniek?). Dit zorgt ervoor dat de kans op negatieve effecten bij een botox behandeling klein is.

Wat kan er gebeuren bij een botox behandeling in het gezicht?

Bij een botox behandeling in het gezicht kan de botox onbedoeld in een verkeerde spier terecht komen. Het verkeerde gebied gaat dan ontspannen. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld een tijdelijk gezakte wenkbrauw, scheve lach of scheve stand van de mond.

  • Negatieve effecten botox

Wat is de oorzaak van een negatief effect in het gezicht?

Er zijn een aantal redenen:

  • De patiënt heeft het hoofd te veel bewogen waardoor de botox-vloeistof naar de andere spier is toe gelopen.
  • Door de poreusheid van het weefsel is de botox-vloeistof naar een andere spier gelopen.
  • De arts heeft niet op de juiste plek geïnjecteerd.

Wanneer zo’n effect optreedt, is de oorzaak niet meer te achterhalen. Gelukkig gaat het vaak maar om een beperkte dosering en zal het ongewenste effect snel verdwijnen.

Kies voor een veilige behandeling altijd voor een bekwame en ervaren arts die met echte botox werkt!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.