Oplossing voor kraaienpootjes: botox

Alle vrouwen krijgen ze naarmate ze ouder worden: kraaienpootjes. Met kraaienpootjes bedoelen we de lijntjes of rimpels aan de zijkant van de ogen. We noemen ze ook wel lachrimpels. Botox helpt bij het voorkomen en verminderen van kraaienpootjes.

Hoe ontstaan lachrimpels?

Lachrimpels bij de ogen ontstaan door de beweging van de spieren in ons gezicht. Bij het praten en lachen, knijpen we soms met de ogen en wordt de huid samengeperst. Doordat de huid heel vaak in elkaar geduwd wordt, beschadigen de huidcellen. Als we jong zijn, gaat onze huidvernieuwing zo snel dat de beschadigde cellen steeds vervangen worden. Als we ouder worden (vanaf 25 jaar) gaat onze celvernieuwing steeds langzamer. De beschadigde huidcellen blijven langer in de huid aanwezig en vormen zo een lijntje. Later worden deze lijntjes rimpels.

Hoe werkt botox bij kraaienpootjes?

Met botox ontspannen we spieren. De kraaienpootjes worden veroorzaakt door 2 spieren: de kringspier van het oog en de lachspier in de wangen. Bij een botox behandeling van de lachrimpels behandelen we alleen de knijpkracht van de zijkant van oogkringspier. Zo kan je jouw ogen nog even goed gebruiken als zonder botox. De lachspier wordt niet behandeld, omdat je anders niet goed meer kunt praten en lachen.

Effect van botox bij lachrimpels

Na een botox behandeling van de lachrimpels wordt de huid aan de zijkant van de ogen gladder. Bestaande lijntjes en rimpels zullen met de tijd verdwijnen. Dat komt doordat de beschadigde huidcellen met de tijd door jouw eigen huidvernieuwing worden verwijderd. De botox zorgt ervoor dat er geen nieuwe beschadigingen meer plaatsvinden en zo krijg je met de tijd een mooie en gladde huid. Sommige mensen behandelen de kraaienpootjes preventief. Als je namelijk nog geen lijntjes of rimpels hebt, dan zorgt de botox ervoor dat deze ook niet gaan ontstaan.

Natuurlijk resultaat bij botox kraaienpootjes

Sommige vrouwen zijn bang dat een botox behandeling van de lachrimpels ervoor zorgt dat het gezicht er niet meer natuurlijk uitziet. Daarin kunnen we je gerust stellen. De botox behandeling voor de kraaienpootjes is juist één van de behandelingen die bekend staat om het meest natuurlijke effect. Dat komt doordat de kraaienpootjes worden veroorzaakt door twee spieren; de oogkringspier en de lachspier. We behandelen er maar één, dus zal je altijd beweging blijven zien.

Behandeling op maat bij Art de la Beauté

Elk gezicht is uniek, dat is de reden dat elke behandeling op maat wordt gemaakt door onze dokter. De ene dame wil het resultaat graag zo glad mogelijk, terwijl jij misschien juist wilt gaan voor een heel subtiel effect, waarbij er nog wel wat rimpeling gezien mag worden. Tijdens het consult vóór de behandeling bespreken we dit, zodat jij het resultaat krijgt waar je naar op zoek bent voor een vaste prijs.

Tip: Medik8 R-Retinoate Eye Day & Night

Helpt kraaienpootjes sneller te herstellen

Zoals je hebt gelezen, voorkomt botox het ontstaan van rimpels en zal jouw eigen huidvernieuwing de bestaande lijntjes langzaam laten verdwijnen. Je kunt jouw huid hiermee een extra zetje geven. Met een vitamine A serum versnel je namelijk het tempo van de huidvernieuwing. Bestaande lijntjes worden daarmee sneller en sterker verzacht. Ook perfect om te gebruiken op plaatsen waar botox niet mogelijk is, zoals dicht rond de ogen!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.