Risico’s botox behandeling fronsrimpel

Je overweegt een behandeling met botox van de fronsrimpels, maar wat zijn de risico’s van een botox behandeling en hoe kun je deze zo klein mogelijk houden?

Botox behandeling fronsrimpel

Bij een botox behandeling van de fronsrimpel wordt de frons spier ingespoten met botox. De frons spier is de spier die we gebruiken om bijvoorbeeld boos te kijken. Deze spier loopt van het midden tussen de wenkbrauwen naar de buitenkant van de wenkbrauwen.

Bij een botox behandeling van de fronsrimpels worden er in totaal vijf prikjes gezet. Eentje in het midden en twee aan iedere kant boven de wenkbrauwen. Zo krijg je een volledig en goed resultaat. Prikt de arts alleen in het midden waar de rimpel zit, dan blijft de rest van de spier bewegen en zal de fronsrimpel niet verdwijnen.

De botox behandeling van de fronsrimpel is de meest uitgevoerde botox behandeling bij mannen en vrouwen in Nederland. Ook in de rest van de wereld is deze behandeling één van de favorieten. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het effect is natuurlijk en niet te opvallend en het bezorgt je een hele frisse uitstraling. Ook werkt botox in de fronsrimpel goed tegen hoofdpijn.

Specialist op het gebied van botox

Botox is een medicijn dat alleen door een bekwame arts geïnjecteerd mag worden. Ga dus altijd goed na of je te maken hebt met een specialist die beschikt over de juiste kennis, kunde en ervaring. Bij Art de la Beauté is dat onze dokter Jean-Paul Kleijne. Hij voert naast de gebruikelijke behandelingen, waaronder botox in de fronsrimpel, ook meer gespecialiseerde botox behandelingen uit zoals tegen migraine en face slimming.

Risico’s minimaliseren

Naast dat je een goede arts in de armen moet nemen, is de kwaliteit van botox ook van belang. Er zijn 3 geregistreerde merken botox op de markt: Azzalure, Bocouture en Allergan. Check altijd goed of je met één van deze drie merken wordt behandeld.

Houd je ook aan de voorschriften en adviezen; bij een botox behandeling mag je de eerste 3 uur niet plat gaan liggen of vooroverbuigen. Het is belangrijk dat je jouw hoofd goed recht houdt. Zo kan de botox goed intrekken op de plek waar de arts het heeft geïnjecteerd. Beweeg je toch te veel in de eerste 3 uur, dan kan de botox vloeistof in een andere spier terecht komen, waardoor die gaat ontspannen en bijvoorbeeld het ooglid te zwaar wordt. Na 3 uur kun je jouw hoofd weer gewoon bewegen zoals altijd.

Met een goede arts, echte botox en jijzelf die de adviezen goed opvolgt, kun je met een gerust gevoel een botox behandeling van de fronsrimpel ondergaan. En daarna genieten van een frisse uitstraling!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.